Examenul național de bacalaureat 2022 (prima sesiune) începe luni, 6 iunie, cu probele de evaluare a competențelor. Acestea se vor desfășura în intervalul 6 – 16 iunie.
[eadvert]
Conform datelor înregistrate și transmise de comisiile județene, 126.454 de absolvenți de liceu (111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține probele.
Probele de evaluare a competențelor se vor susține astfel:
• 6 – 8 iunie: Proba A – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;
• 8 – 9 iunie: Proba B – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
• 8 – 10 iunie: Proba D – evaluarea competențelor digitale;
• 14 – 16 iunie: Proba C – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.
Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, a mai anunțat Ministerul Educației.
Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.
Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.
Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise, a precizat Ministerul Educației.
Numărul candidaților este în scădere. Anul trecut, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidați, iar în anul 2020 s-au înscris 155.639 de candidați în prima sesiune.
Trimite articolul
XDaca pe an pleaca in jur de 200 000 de mii de oamei la munca in strainatate…cei inscrisi la bac nu acopera aceasta cifra. Deci demografie in floare!