Oamenii legii au constatat că firma respectivă a transportat peste 115 metri cubi de lemn de esență tare, fără acte. Potrivit polițiștilor, reprezentații firmei au expediat în perioada 22 august-14 octombrie 2019, aproximativ 115 metri cubi de lemne de esență fag și brad, rezultați din tăieri ilegale.
Firma respectivă a fost amendată de polițiști cu 5.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 14.885 lei a fost confiscat valoric.
Trimite articolul
XEste laudabil ca s-a intrat si pe Valea Iadului, unde se exploateaza de ani de zile, in vazul tuturor cantitati imense de lemn ilegal, fara ca cineva sa ia masuri.
Dar sanctiunea data este .minusculă si nu are efect descurajant pe viitor, deci inutila daca nu continua actiunile inopinate de control. Intrati pe fiecare vale care descarca in valea Iadului si veti vedea indicii ca se exploateaza masiv de o mana de ficiori smecheri, care se imbogatesc rapid cu pretul unor paduri violate si distruse.
de ce autoritatile nu ii starpeste pe hotii de lemne are fura in complicitate cu autoritatile.
-
Nu stiu de unde ati scos valoarea asta a lemnului, 114885 lei pentru 115 metrii cubi de lemn de constructie, adica cca 126 lei metru. Cand te gandesti ca pentru 1 metru ster de lemn de foc platesti 200 lei.De aici inteleg un singur lucru, si anume ca autoritatile statului sunt in cardasie cu hotii. RUSINE!!!
ar trbui sa mearga domnii politisti si cei de la garda forestiera si pe valea saracelului tot in Munteni,pt ca acelasi domn are si acolo afaceri cu lemn taiat.iar amenda este derizorie.ar fi trebuit sa ii inchida firma de tot si bagat la zdup 10 ani pt ca a atentat la siguranta nationala.
Aceasta stire nu este adevarata, departe de realitate. Cu siguranta politia a gresit localitatea cand a dat informatia presei, sau cineva se foloseste de acest raport pentru a avea unele beneficii.
1. Referitor la poza publicata, nici un punct de lucru, depozit pentru prelucrarea lemnului din zona Munteni nu arata conform pozei.
2. Lemnul care se spune ca este transportat masiv din aceasta zona provine din doboraturile care au avut loc in urma furtunii din 17 Septembrie 2017 in Localitatea Remeti, Coada-Lacului. Ocoalele Silvice si acum detin mii de mc lemn doborat care zace inca in paduri si care nu se mai poate valorifica , lemnul aflandu-se intr-o stare avansata de degradare (efecte: modificari structurale precum si pierderi de valoare).
-
Este adevarat ca a avut loc o furtuna in 2017 si ca au rezultat multe doboraturi, dar raman in padure pentru ca sub acest pretext se exploateaza lemn sanatos, care poate fi valorificat iar cel doborat ramane in padure, devenind un pericol pentru padurea ramasa nefurata.
Sper sa le vina mintea la cap autoritatilor centrale, ca cele locale sunt cu siguranta complici directi sau prin nepasare.-
Cu siguranta vorbesti in necunostinta de cauza si nici nu lucrezi in domeniul Silvic pt a cunoaste demersurile in ceia ce priveste exploatarea masei lemnoase. Daca ar fi asa cum tu sustii, aceasta zona este foarte cunoscuta, mii de turistii merg si nu cred ca te-ar putea sustine cineva in ceia ce scrii, nu exista dealuri defrisate , paduri vandalizate cum sustii in comentariile tale, decat zonele afectate din 2017.
-