Documentația tehnico-economică a proiectului a fost aprobată în ședința Consiliului Local de joi, 3 mai. Potrivit proiectului, va fi contruit un corp anexă în continuarea clădirii existente, care este legat structural şi funcţional de clădirea existentă și care va permite asigurarea unor spații corespunzătoare cerințelor actuale, cât și circuitelor funcționale din cadrul Ambulatoriului și Spitalului.
„Aici va fi o clădire completamente nouă, dotată cu toate aparaturile de specialitate, așa cum am făcut și în alte dăți, aparatură de ultimă generație, care poate contribui la creșterea nivelului de calitate a serviciilor medicale pe care le furnizează orașul nostru”, a declarat viceprimarul Mircea Mălan.
Construcție peste parcare
Extinderea clădirii va fi realizată pe actualul spațiu destinat parcării și accesului auto. Deoarece contrucția va fi efectuată pe latura vestică și nordică, o parte din spațiul verde dintre platforma de acces și parcare și drumul de acces în spatele terenului va fi ocupat.
„Zona de recepție, policlinica-ambulator, zona administrativă și zona ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe Oradea se află în corpul B și corpul A al spitalului. Aceaste unități nu mai corespund cerințelor actuale și numărului mare de pacienți. În vederea îmbunătățirii calității serviciilor medicale este necesară o lucrare de restructurare spațio-functională și o suplimentare a spațiilor cu funcțiunile necesare”, transmite municipalitatea.
Organizarea noului corp de clădire a Spitalului Clinic Județean Oradea:
– nivelul -1 sau demisol va deservi zona de recepţie,
– nivelele -1, 0 si +1 vor fi destinate zonei de policlinică-ambulator,
– nivelul +2 va fi destinat zonei administrative,
– nivelul +3 va deservi zona ATI.
În cadrul aceluiași proiect se dorește extinderea zonei de acces principal în spital, care să cuprindă birouri de internări și externări, fișier, garderobă, cameră server, birou de asistență socială, o cafenea, depozit, cameră de curățenie, grupuri sanitare și trei lifturi.
Împărțirea secțiilor pe etaje
Se va amenaja o zonă de vestiare pentru pacienți cu unitate de igienizare, vestiare pentru cadrele medicale, cabinete de consultații și o zonă de acces separat, direct din exterior, pe latura vestică, pentru cabinetele de boli infecțioase și pneumologie.
Municipalitatea prezintă și planul detailat a împărțirii secțiilor pe etaje în urma realizării proiectului de extindere.
La parter (nivelul 0) se propune amenajarea unei zone de policlinică-ambulator, a cărei legătură cu corpul B existent se va realiza printr-o pasarelă cu o lățime interioară de 3,65 m și o lungime de 4,69 m. Aici vor funcționa următoarele secții: Ortopedie, Chirurgie Toracică, Vasculară și Cardiovasculară, Medicină Internă, Endocrinologie, Neurologie, Reumatologie, Cardiologie, Neurochirurgie, Chirurgie Plastic, Chirurgie și Urologie.
Nivelul +1 va fi amenajat similar cu parterul și va cuprinde următoarele secții: Gastroenterologie, Oftalmologie, Psihologie, Oncologie, ORL, BMF/Chirurgie dentoalveolara, Diabetologie, Dermatologie, Nefrologie, Alergologie, Medicina Sportivă și Medicina Muncii.
La nivelul +2 se propune amenajarea zonei administrative cu zona de secretariat, spații destinate personalului administrativ, cu sală de mese și grupuri sanitare.
La nivelul +3 se propune amenajarea noii secții ATI cu 22 de boxe cu câte un pat, realizate prin pereți din sticlă pe structură metalică, grupuri sanitare, depozite pentru curățenie și echipamente și zone de supraveghere.
Legătura cu restul spitalului se va realiza exclusiv prin pasarela propusă, care face legătura atât cu corpul B cât și cu corpul A existent.
Valoarea totală a investiţiei este de 11.266.778,16 euro, TVA inclus. Din această sumă, valoarea eligibilă este de 2,3 milioane euro, contribuția orașului fiind de 2%.
Reamintim că și la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Munteanu va avea loc un proiect asemănător.
[related-post post_id=”1919215″]
[related-post post_id=”2003344″]
[related-post post_id=”1966187″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!