Incendiul a afectat întreaga cultură de plante, dar și mai multe terenuri din localitatea bihoreană. Oamenii din localitate s-au temut că flăcările vor ajunge la casele lor și că vor arde pădurea din zonă.
„Fumul degajat a fost vizibil de la kilometri distanță. Suprafața totală afectată de flăcări a fost de peste 100 de hectare. Pompierii au reușit să salveze o pădure aflată în proximitatea focarelor de incendiu”, a declarat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.
[eadvert]
Pompierii bihoreni fac din nou apel la cetățeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor și reamintesc că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.
Mai mult decât atât, ei încercă să-i facă pe cetățeni să conștientizeze că în astfel de situații pun în pericol viețile și bunurile oamenilor. În ultimele zile, în județul Bihor s-au produs zeci de incendii de vegetație uscată, pompierii împiedicând, în numeroase cazuri, propagarea flăcărilor la gospodării și la păduri.
Trimite articolul
XPăi datile amenda proprietarilor de vreo 10 000 roni si nu se va mai întâmpla așa ceva pentru ca este mai usor sa dai foc la buruieni ca si cositul nu-i asa?