Peste 10.000 de firme au aplicat pentru schema de ajutor HoReCa, de 20% din diferența cifrelor de afaceri din 2019 și 2020. Sesiunea de înscrieri la schema de ajutor HoReCa s-a încheiat luni, la ora 20:00.
[eadvert]
Au aplicat 10.185 de firme din domeniu, iar plafonul de finanțare asigurat de Guvernul României prin bugetul de stat, de 2,5 miliarde de lei, a fost depășit, conform ultimelor date disponibile.
După închiderea procesului online de aplicare, urmează perioada de evaluare a dosarelor depuse, etapă care va fi asigurată de personalul ministerului.
În această etapă, vor fi comunicate deciziile de admitere sau respingere.
„După finalizarea procesului, se va stabili suma finală pentru care există cereri de finanțare, iar sumele solicitate vor fi pro-ratate, așadar toate firmele care au aplicat cu succes vor primi bani. Imediat după parcurgerea acestor pași, începe trimiterea contractelor la semnat de către beneficiari și plata efectivă a ajutorului”, a anunțat Ministerul Economiei.
Ajutor
Schema HoReCa este prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de Covid-19, cu modificările și completările ulterioare.
Prin această schemă de finanțare nerambursabilă, firmele din domeniul HoReCa care îndeplinesc criteriile de eligibilitate vor primi un grant în cuantum de maximum 20% din baza de calcul, în limita a 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar. Baza de calcul este determinată în mod diferit în funcție de modalitatea de generare a veniturilor / modalitatea de înregistrare contabilă a veniturilor/încasărilor. Pe scurt, ea reprezintă diferenţa dintre cifra de afaceri, încasările etc. obţinute din activitatea eligibilă aferentă anului 2019 şi cele obținute din activitatea eligibilă aferentă anului 2020. Potrivit actului normativ, baza de calcul a ajutorului va trebui certificată şi asumată de către un expert contabil sau o societate de expertiză contabilă, membri CECCAR, selectați şi remunerați de către aplicant. La alegere, baza de calcul poate fi certificată de către un auditor financiar sau o firmă de audit, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România, selectați şi remunerați de către aplicant.
Trimite articolul
Xbani aruncati pe apa sambetei care vor influenta negativ deficitul bugetar.
-
“Baba Dochia” e bugetară cumva?
Cu siguranță ,da !
Că altfel nu ar fi putut scrie o asemenea inepție.
Păi atunci şi patronii din horeca pot considera că plata taxelor şi a impozitelor către stat sunt o risipă de bani. Nu?
Adică patronii au numai obligații față de stat dar drepturi deloc, sau cum?
Adevărata risipă de bani o face statul cu cele peste 200.000 de pensii nesimțite, când pensionează oameni în floarea vârstei,la 40-50 de ani, când tocmai atunci ar trebui să se profite mai mult de experiența lor şi de puterea lor de muncă.
Pentru ca la vârsta aia chiar ai o putere de muncă extraordinară, mai ai şi maturitate şi experiență.
Asta-i adevărata risipă.Dar,cum dna sau domninşoara Dochia e o bugetară,care a ajuns acolo graţie pilelor lui tăticu sau mămuca sau de ce nu ,cu ajutorul propriilor nuri, şi care nu ştie să facă mai nimic,în afară de”a fute buha” cel puţin 5 ore din cele 8 de muncă, nu cunoaşte realitățilepe care le-am prezentat.
Şi nici nu cred că e interesată să le cunoască, pentru că banii din sinecură vin lunar,fără bătăi de cap, nu?