Pe parcursul zilei de joi au fost efectuate 530 teste, 93 dintre acestea fiind pozitive. Vineri dimineața, la secțiile ATI din județ erau internați 48 de pacienți.
[eadvert]
Șase persoane internate la Spitalul Municipal dr. Gavril Curteanu din Oradea și-au pierdut viața: 2 femei de 36 și 68 de ani și trei bărbați de 52, 68 și 72 de ani internați la secția ATI, respectiv un bărbat de 62 de ani de la secția Pneumologie. Tot joi, la Spitalul Municipal au fost internați 25 de pacienți infectați cu covid-19, în timp ce 29 au fost externați.
65 de amenzi
Echipe mixte de polițiști și jandarmi au verificat 1896 de persoane carantinate și 765 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 88 de societăți comerciale și 65 mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 134 sancțiuni contravenționale, din care 75 cu avertisment scris și 59 cu amenzi în valoare de 21.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.
În aceste misiuni au fost implicați 351 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 58 de cadre din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 24 au acționat în patrule mixte aplicând 17 sancțiuni contravenționale din care 11 cu avertisment scris și 6 cu amenzi în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU BH) a efectuat 2 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat.
Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (ISU BH) au asigurat acțiunea de transport materiale și echipamente de protecție necesare vaccinării împotriva Covid-19 precum și acțiunea de transport vaccinuri. Personalul ISU BH coordonează în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 16 cadre ale ISU “Crișana“.
Trimite articolul
XIn ritmul asta vor fi necesari 4-5 ani pentru vaccinarea majorității populației, acest ritm de vaccinare este unul f. lent.
-
Păi să faci si vaccinul meu,să-ți ajungă!
-
👍
-
-
Și al meu,si al meu…
Prefer să fiu cetățean de mâna a doua.-
👍
-
Mai terminati cu cei care au murit de covid ,este o minciuna bazata pe manipulare ,din moment ce nu se face necropsie declaratiile de deces sunt nule!!!!
Una dintre acele femei de 36 de ani era sora mea , deși se spune ca a murit de covid nu este adevărat , da a fost testata pozitivă in 9 Februarie dar nu cred ca a murit din cauza covidului. Ea a murit de dor , de dorul persoanelor dragi ei . Ii țin izolați de noi ii țin departe de noi sa nu vedem noi multe , sa poată sa facă ei ce vor cu ei . Se sting ușor văzând ca sunt singuri in fata greului , crezând ca noi cei dragi lor i-am părăsit , ca nu ne interesează suferința lor . Deși încercam din toate puterile sa ne lase sa ii vedem , sa ne lase sa fim lângă ei in momentele grele , e in zadar . Ne închid ușile cu un simplu “Nu se poate “ . De ce ? De ce nu se poate ? Ce au de ascuns ? Eu una îmi asumam răspundere pt orice numai sa ma fi lăsat sa stau cu ea in acele clipe grele pt ea . Dar nu ….de ce sa te lase ?…daca scapă cu viața nu mai primesc bani , așa ca lasă , una mai puțin pe pământ . Nu contează durerea familiei . Nici măcar sa ii închidă ochi și sa ii aranjeze mâinile pe piept , pt ce ? Ii arunca in sacul negru și gata . Pt ei sunt doar hârtii și un nr . Așa sa plătească Dumnezeu la toti după cum au făcut .