„Bihorul plantează”, un proiect de educație civică și ecologică inițiat de Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu Direcția Silvică Bihor, Instituția Prefectului Județului Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Ecolect Bihor, a ajuns la cea de-a doua ediție.
Potrivit organizatorilor, peste 1.000 de copii, părinți și profesori au participat la acest proiect. Totodată, alături de ei au fost și vicepreședinții CJ Bihor, Mircea Mălan și Horea Florian Abrudan, prefectul județului Bihor, Marcel Dragoș și Teodor Suciu, directorul Direcției Silvice.
„Oamenii responsabili se gândesc la prezent și la viitor. Împreună, încercăm prin ceea ce facem, să construim o lume mai bună și mai frumoasă pentru noi și să trăim mai bine în aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu. Vom continua astfel de acțiuni de voluntariat în fiecare an“, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan.
Mai multe specii plantate
„„În perimetrul de împăduriri de la Apateu am plantat 8.450 de puieți din speciile gorun, stejar, cer și frasin, iar la Valea lui Mihai, 5.000 de puieți de salcâm pe o suprafață de un hectar. La Apateu suprafața împădurită este de 1,7 hectare. În 3-5 ani, prin astfel de plantări vom stabiliza solul. Copiii, profesorii și părinții s-au alăturat campaniei -Bihorul plantează- și, până la prânz, au reușit, sub coordonarea colegilor mei de la Ocoalele silvice Sacueni și Tinca, să împădurească aproape 3 hectare de terenuri din fondul forestier în zonele Apateu si Valea lui Mihai“, a declarat Teodor Suciu, directorul Direcției Silvice Bihor.
Și în această ediție, elevii școlilor bihorene au avut ocazia să petreacă, în natură, timp de calitate alături de familii și de profesori, și au avut șansa să învețe cum să se comporte cu mediul înconjurător. De asemenea, acesta a fost un bun prilej și pentru profesorii care au dorit să devină un exemplu atât pentru elevi, cât și pentru proprii copii.
„Cred că este important nu doar să ne plângem ci și să facem ceva! Ne plângem că nu avem păduri, că au fost tăiate, furate. Ei, astăzi avem șansa să schimbăm ceva, să plantam o pădure! Mă aflu aici însoțită de profesorii și elevii Colegiului Tehnic Mihai Viteazul să facem ceva concret. Salut inițiativa organizatorilor și mă bucur că am șansa de a face o schimbare în care să fie cooptată și generația tânără! Vreau ca peste ani, când voi trece cu fiul meu pe aici, să pot să îi spun: Vezi pădurea de acolo? Când s-a plantat acolo a fost și mami”, a declarata Patricia Gavriș-Bala, profesor economist în cadrul Colegiului Tehnologic „Mihai Viteazul” Oradea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!