Centrul Oradiei s-a transformat într-o veritabilă scenă de teatru. Şase actori de la Asociaţia „Teatrul Vostru” din Sibiu prezintă joi, 30 septembrie, şi vineri, 1 octombrie, un spectacol interactiv pe Corso şi în Pasajul Vulturul Negru. Spectacolul de pe Corso se desfăşoară în zona statuii Aurel Lazăr, de la ora 14:00, iar sub Pasajul Vulturul Negru, de la ora 19:00. Alexandru Verzescu (în rolul povestitorului), Laurenţiu Vlad (Dacul Decegol), Alexandra Roatiş (Scufiţa Roşie), Alexandra Cioacă (Romaniţa Pitorească), Michi Paicu (primul român, Ciobanul Ion şi mioară) şi Georgean Cimpoieru (Contele Dracula) aduc zâmbetul pe buzele trecătorilor.
Tinerii actori sunt studenţi, masteranzi sau absolvenţi ai Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.
Spectacolul „Suflet de statuie”, în regia artistică a lui Marian Râlea, este singurul spectacol interactiv, de acest gen, din ţară.
Eroi din poveştile româneşti
Spectacolul a fost prezentat pe Litoralul românesc şi a beneficiat de diverse apariţii la emisiuni transmise de Televiziunea Română: „Vara la mare”, „Dedicaţii muzicale” etc.
„Suntem pentru prima oară la Oradea. În Europa astfel de spectacole sunt obişnuite, mai puţin în România. De aceea, ne dăm toată silinţa să aducem zâmbetul pe buzele trecătorilor, chiar dacă pentru scurt timp. În acest fel, sperăm să-i atragem pe oameni spre teatru. În cele două zile, vom face o incursiune teatrală în istoria poporului român. Practic, noi prezentăm personaje şi eroi din poveştile noastre”, a declarat actorul Alexandru Verzescu, cel care interpretează rolul povestitorului. Spectacolul se adresează publicului de toate vârstele.
Trecătorii au fost foarte încântaţi de iniţiativă.
„Actorii sunt extraordinari. Am ieşit de la serviciu şi am rămas plăcut surprinsă când i-am văzut. Văd că lumea se opreşte să-i vadă. Din păcate, noi nu suntem deschişi spre astfel de spectacole. Poate că ar trebui organizate mai des”, a declarat Irene Mărginean, una din trecătoarele de pe Corso, care s-a oprit să vizioneze spectacolul „Suflet de statuie”.
Crina Dobocan
Citiți principiile noastre de moderare aici!