Conform unei informări a Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, au avut loc 42 de descinderi, dintre care câte una în Bihor, Brașov, Cluj, Neamț și Vâlcea. Alte percheziții au avut loc în Vrancea, Bistrița-Năsăud, Harghita și Timiș – câte două în fiecare județ -, dar și în București (9) și în Constanța (20).
Au fost vizate sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințele persoanelor implicate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de ”reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a unor programe pentru calculator prevăzute și oferirea de dispozitive ori componente care permit neutralizarea măsurilor tehnice de protecție ale acestora, inclusiv în mediul digital”, arată sursa citată.
„Din materialul probator administrat până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2021-2025, 25 de agenți economici specializați în activități de proiectare/design/arhitectură/construcții ar fi utilizat fără drept/ar fi piratat un program informatic tip software, pentru calculator, înregistrat în domeniul arhitectură și inginerie. Prejudiciul cauzat titularului drepturilor de proprietate intelectuală este estimat la 750.000 de euro”, a transmis Poliția Română.
La percheziții au participat polițiști din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice din Bihor, Constanța, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Harghita, Neamț, Timiș, Vâlcea și Vrancea, însoțiți de specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică.
Trimite articolul
XVai, dar nu ne spuneti si noua care e norocosul din Bihor? O fi alde ala abonat la lucrarile Primariei?
-
Stai liniștit că cei abonați la lucrări publice au bani și își permit softuri. Cei mai amărâți lucrează cum pot