Nouă dintre percheziţii au avut loc în municipiul Timişoara, iar câte o percheziţie a avut loc pe raza localităţilor Bucovăţ, judeţul Timiş, şi Olcea, din judeţul Bihor. De asemenea, au fost puse în aplicare 10 mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării infracţionale.
În urma acestor activităţi au fost identificate toate persoanele faţă de care se efectueză cercetări, acestea fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Timişoara în vederea audierii.
De asemenea, la data de 28 august, T. Gabriel, unul dintre membri grupării, a fost oprit în trafic de poliţişti, în autoturism aflându-se încă două persoane care aveau rolul de „săgeţi” în cadrul grupării. Totodată, în autovehicul au fost găsite 86 de bancnote, în cupiură de 200 lei, contrafăcute, existând indicii că pe traseul urmat, de la Timişoara la Piteşti, aceştia au plasat 10 – 14 bancnote de acelaşi fel.
Din anchetă a rezultat că bancnotele contrafăcute erau realizate într-un apartament închiriat de D. Grigore (33 ani), imobil la care avea acces numai acesta.
Potrivit anchetatorilor, bancnotele erau apoi transferate către un alt membru al grupării, F. Sergiu (22 ani), care le plasa contra unui procent cuprins între 20 şi 30 % la ceilalţi membrii ai grupării, B. Florin (28 ani), G. Constantin (30 ani), Ţ. Ioan (26 ani), T. Gabriel (26 ani) şi M. Alexandru (23 ani).
La rândul lor aceştia plasau bancnotele contrafăcute pe piaţă, la mici agenţi economici, vânzători ambulanţi de fructe şi legume, centre comerciale, însă nu personal, ci prin intermediul unor ƒ„săgeţi”.
Persoanele folosite pentru plasarea bancnotelor aveau o condiţie modestă, provenind din zone şi medii sărace şi plasau banii, cu precădere, în cursul nopţii profitând de faptul că vigilenţa vânzătorilor era scăzută.
În final, o parte din banii reali câştigaţi se întorceau în sus pe filieră până la D Grigore.
Prejudiciul estimat până în prezent este de 100.000 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!