Şi dintre organizaţiile de tineret ale filialelor locale de partid, tot social-democraţii par să aibă cel mai notabil palmares.
Horea Vuşcan a fost condamnat în decembrie 2007 de Tribunalul Bihor la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă şi plata unor despăgubiri în valoare de 200.000 euro în urma un accident rutier care a victimizat trei oameni în anul 2003, pe strada Republicii din Oradea. După ce a căzut în dizgraţie ca urmare a atacarilor faţă de „dinozaurii politici” inclusiv din propriul partid, Horea Vuşcan a demisionat în februarie 2008 din funcţia vicepreşedintele organizaţiei Tineretului Social-Democrat (TSD) Bihor, pentru a candida ca independent, fără succes, pentru un mandat în Consiliul Local Oradea.
Sexgate cu fotomodele
Scandalul naţional declanşat în noiembrie 2010 în urma anchetei privind prostituatele de lux recrutate prin agenţii de fotomodele a vizat-o şi pe Ioana Simona Dăncuş, membru PSD Bihor din 2009.
În faţa procurorilor DIICOT Bucureşti, Ioana Dăncuş a declarat că ar fi întreţinut relaţii intime, contracost, inclusiv cu deputatul PSD – Robert Sorin Negoiţă. De asemenea, din anchetă a reieşit că deputatul Negoiţă şi Ioana Dăncuş ar fi făcut şi „sex în trei”, alături de o altă orădeancă fotomodel.
În schimb, Ioana Dăncuş a precizat în anchetă că a întreţinut relaţii intime din proprie voinţă cu deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, la o conferinţă PSD – şcoala de vară, în anul 2009, în Delta Dunării. „S-a întâmplat pur şi simplu, nu am primit niciun ban pentru actul sexual întreţinut cu Nicolae Băniciou”, a dat în scris Ioana Dăncuş.
Dat fiind că a colaborat în anchetă, tânăra orădeancă a scăpat de acuzaţiile de prostituţie.
„Al Capone” de Bihor
Octavian Floruţa, membru în TSD Bihor, s-a fotografiat recent, alături de prieteni, cu un tricou inscripţionat „Angajatul Lunii la Poşta Română”. Cadoul de ziua sa are însă un substrat mai puţin glumeţ.
Dosarul privind jaful maşinii Poştei s-a redeschis pe 25 mai 2010, Floruţa fiind reinculpat în cauza 2350/111/2010, cu următoarea şedinţă programată la Judecătoria Oradea pe 5 aprilie.
Reamintim că pe 22 august 2005 s-a consumat primul atac din Bihor asupra unui transport de valori a unei instituţii de stat. Autoutilitara care colecta banii de la Oficiul Poştei nr. 9 din Rogerius a fost atacată de doi indivizi care l-au imobilizat pe însoţitorul transportului cu un spray lacrimogen şi au dispărut, pe o motocicletă, cu sacul cu circa 350 milioane de lei vechi. La scurt timp poliţiştii i-au reţinut ca suspecţi pe Bimbo Miklos Levente şi pe Octavian Floruţa.
Promptitudinea cu care s-au strâns probele l-au determinat pe chiar şeful Poliţiei Române de atunci să felicite anchetatorii. Iar şeful Poliţiei bihorene de atunci, chestor Liviu Popa, nu s-a sfiit să-l eticheteze pe Octavian Floruţa ca fiind un „Al Capone de Bihor”. Ulterior, Liviu Popa, actual şef al Poliţiei Române, a fost nevoit să-şi nuanţeze poziţia, apreciind că Bimbo Miklos ar fi preluat asupra sa toată responsabilitatea tâlhăriei.
Aceasta după ce, în prima fază a procesului, Floruţa a fost eliberat în urma reconsiderării unor probe cheie. De altfel, chiar Jurnal bihorean a fost primul care a evidenţiat faptul că un ofiţer de poliţie a compromis eventuala legătură dintre Floruţa şi casca de motocicletă folosită la tâlhărie, după ce i-a îndesat-o lui Floruţa pe cap înainte de a fi expertizată. Totodată, am preluat de la avocatul Butuc informaţiile care îl incriminau pe martorul Burdescu. Deocamdată atât, căci cauza este pe rol.
Citiți principiile noastre de moderare aici!