Față de alți ani, când reprezentanți de la Penitenciarul Oradea mergeau în vizită la liceele din Bihor (la fel ca alte instituții), ofertând tinerii cu locuri la școli superioare din domeniu, acum, oferta, dar și înscrierea se fac în spațiul virtual.
Au început recrutările
Astfel, Penitenciarul Oradea anunță că, începând din această lună (mai 2020), recrutează candidați pentru instituțiile de învățământ care pregătesc polițiști de penitenciare. Campania promovează înscrierea pentru locurile destinate Administraţiei Naționale a Penitenciarelor la multe instituții de învățământ universitar și postliceal.
Instituții de învățământ universitar
La Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București sunt 40 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Ordine și siguranță publică – penitenciare, cursuri de zi, cu durata studiilor de 3 ani. La Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București sunt 5 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Psihologie – Facultatea de informații, cursuri de zi (3 ani) și 3 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Studii de Securitate și informații – Facultatea de Studii de Intelligence, cursuri de zi (3 ani).
La Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu sunt 2 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Contabilitate și informatică de gestiune/Finanțe-contabilitate, cursuri de zi (durata studiilor e de 3 ani). La Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București sunt 3 locuri (femei și bărbați) la specializarea Construcții și Fortificații – Facultatea de sisteme integrate de Armament, Geniu și Mecatronică, domeniul Inginerie civilă, cursuri cu frecvență (4 ani), dar și 4 locuri (femei și bărbați) specializarea Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională – Facultatea de sisteme informatice și securitate cibernetică, domeniul Calculatoare și tehnologia informației, cursuri cu frecvență (4 ani).
Instituții de învățământ postliceal
La Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg. Ocna sunt 211 locuri bărbați (1 loc pentru cetățeni de etnie rromă), cursuri de zi (durata studiilor e de 1 an), dar și 31 locuri femei (1 loc pentru cetățeni de etnie rromă), cursuri de zi (1 an). La Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu sunt 2 locuri (femei și bărbați) la specializarea Administrare sisteme/rețele de comunicații/informatică, cursuri de zi (2 ani), 2 locuri (femei și bărbați) la specializarea Operare și mentenanță echipamente informatice, cursuri de zi (2 ani) și 2 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Operare și mentenanță echipamente de comunicații, cursuri de zi (2 ani).
La Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești sunt 3 locuri (femei și bărbați) specializarea Auto, cursuri de zi (2 ani), 3 locuri (femei și bărbați) la specializarea Construcții, cursuri de zi (2 ani) și 3 locuri (femei și bărbați) pentru specializarea Intendență/Bucătari, cursuri de zi (2 ani).
Înscriere electronică
Detaliile referitoare la toate informațiile dspre înscriere și concurs se găsesc pe pagina de internet a Administraţiei Naționale a Penitenciarelor, secțiunea Carieră, Admitere Instituții de învățământ, Admitere 2020, sau se pot obține telefonic la Biroului Resurse Umane şi Formare Profesională (0259/419.881, interior 128).
Dosarele pentru locurile destinate Administraţiei Naționale a Penitenciarelor la instituțiile de învățământ prezentate se transmit în format electronic la adresa de e-mail a Penitenciarului Oradea: poradea@anp.gov.ro.
Ce e atractiv la această ofertă?
Reprezentații Penitenciarului Oradea transmit tinerilor că elementele de interes pentru tinerii dornici să dezvolte o carieră în domeniul execuțional penal se concentrează în jurul următoarelor aspecte:
· asigurarea unui loc de muncă stabil după absolvire, prin repartizarea într-o unitate din sistemul penitenciar;
· acordarea unei solde lunare pe timpul studiilor;
· asigurarea în condiții de gratuitate a cazării, mesei, echipării, cursurilor și asistenței medicale pe timpul școlarizării;
· acordarea, după absolvire, a gradului de ofițer de poliție penitenciară sau agent de poliție penitenciară;
· condiții de salarizare motivante;
· asigurarea unui climat organizațional motivant, cu numeroase oportunități de dezvoltare a carierei;
· posibilitatea de a face parte dintr-un segment important al siguranței, apărării și ordinii publice;
· posibilitatea de realizare pe plan profesional.
Citiți principiile noastre de moderare aici!