[eadvert]
Au participat peste 60 de câini, majoritatea din Ungaria dar și din țări limitrofe. Printre cei care au urcat pe podium s-au numărat, de această dată, și doi tineri ogari antrenați aproape de Oradea, în Sântandrei.
Astfel, masculul DragonHeart Pedro s-a clasat pe locul II în proba de sprint, 280 de metri.
„Sunt mulțumit de Pedro fiindcă are doar un an și nouă luni, deci rezultatul lui e promițător. A și condus cursa până cam la jumătate dar a fost prins din spate de un câine mai experimentat. A fost doar al treilea său concurs și sper de la el să progreseze în continuare. Contează mult aportul antrenorilor mei Laszlo Petz și Narcisa, care se ocupă de încă doi căței ce așteaptă să concureze: Ginger și Davina”, spune stăpânul ogarului, Dani Gavriș.
El ne-a relatat că l-a primit pe Pedro când acesta a împlinit 7 luni și i-a intuit potențialul devreme. Antrenamentul câinelui constă dintr-o plimbare zilnică, de cel puțin 50 de minute și, cel puțin o dată pe săptămână, ies afară din localitate iar câinele e lăsat liber să alerge cât îl țin puterile, o jumătate de oră sau o oră.
„Rasa lor nu e deloc așa agitată cum se spune. Dacă stă în casă cinci ore, patru doarme”, spune stăpânul ogarului englez.
Pedro nu este la prima urcare pe podium, chiar anul acesta a mai venit acasă cu medalii. „La Budapesta, însă, a fost un concurs foarte important, la care participă cei mai buni ogari de până la doi ani, din mai multe țări din jur”, spune stăpânul său.
De asemenea, pe locul III, tot în proba de sprint s-a clasat DiamondHeart Sheyla, deținută de Andrei Hendrea, din Sântandrei.
În linie dreaptă…
„Mă așteptam să urce pe podium fiindcă deși e tânără, femela Sheyla are deja în palmares două concursuri câștigate, unul de căței la vârsta de 11 luni și un concurs de maturi disputat în județul Sălaj. Acum sperăm să se facă o pistă dedicată ogarilor și în România fiindcă la noi e greu cu condițiile. Dealtfel pentru ogarii noștri a fost mai dificil la Budapesta, unde e pistă rotundă pe când noi acasă îi pregătim pe o pistă de antrenament dreaptă. Dețin această rasă de 20 de ani, de când aveam doar 6 ani când tatăl meu a adus primul ogar. Dar e un fel de moștenire de familie fiindcă și bunicul a avut ogari”, transmite Andrei Hendrea.
Următoarea cursă avută în vedere va fi derby-ul care va avea loc tot la Budapesta, pe 2 iunie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!