A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an apicultorii bihoreni să le vorbescă elevilor despre importanţa consumului de miere de albine. Deşi ţara noastră se situează pe a treia poziţie în ceea ce priveşte producţia de miere de albine, când vine vorba de consum ne clasăm pe ultimul loc. Astfel, Asociaţia Apicolă Apibioproduct Oradea, în colaborare cu Federaţia Asociaţiilor Apicole din România ROMAPIS, a organizat la sfârşitul săptămânii trecute campania educaţională sugestiv intitulată „Micul dejun cu miere”.
„Acţiunea a avut drept scop încurajarea unei diete sănătoase a tinerilor prin promovarea consumului curent de miere ca alternativă la alţi îndulcitori, a cunoaşterii efectelor benefice ale produselor stupului, pe lângă miere – polen, propolis, lăptişor de matcă, venin – pentru sănătatea umană şi a importanţei albinei pentru mediu şi agricultură”, ne-a spus apicultorul şi profesorul Gheorghe Almaşi, reprezentantul Asociaţiei Apicole Apibioproduct Oradea.
2.270 de elevi informaţi
Campania s-a adresat unui grup-ţintă de 2.270 de elevi din 11 şcoli din Oradea şi judeţ şi a fost însoţită de distribuirea gratuită de mostre de produse apicole şi materiale privind importanţa produselor apicole în alimentaţia omului. Astfel, la Şcoala Gimnazială nr. 16 din Oradea, 100 de elevi au aflat de la prof. Gheorghe Almaşi despre importanţa consumului de produse apicole. La Liceul Teoretic Arany Janos din Salonta, de cei 120 de elevi participanţi la campanie s-a ocupat apicultorul Kiss Geza, în vreme ce la Liceul Onisifor Ghibu din Oradea, de cei 250 de elevi participanţi s-a ocupat prof. Iosif Romaneac.
La Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş din Beiuş au participat 200 de elevi, sub îndrumarea apicultorului Ioan Indre, la Şcoala Gimnazială din Oşorhei 500 de elevi au fost informați de apicultorii Jakab Karoly şi Dumitru Bot, la Liceul Emanuil Gojdu din Oradea 400 de elevi au primit informații de la apicultorul ing. Eugen Stan, iar la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, 50 de elevi au aflat despre binefacerile produselor apicole de la apicultorul Claudiu Ţârlea.
200 de elevi de la Liceul Sportiv Oradea au fost „îndulciţi” de Nicolae Botoş, în timp ce de elevii din Valea lui Mihai s-a ocupat apicultorul Gyula Lehel Gyorgy. Nu în ultimul rând, la Şcoala Generală Szacsvay Imre, apicultorul Nyitrai Jozsef le-a vorbit elevilor despre rolul benefic al mierii de albine în alimentație.
Citiți principiile noastre de moderare aici!