În ciuda repetatelor promisiuni ale administraţiei locale, circulaţia tramvaielor prin Centru în prima zi de şcoală ţine de bunăvoinţa constructorului. Directorul OTL SA, Csuzi Istvan, spune că a primit promisiunea firmei care are contractul de înlocuire a liniilor de tramvai că aceasta va preda amplasamentul înainte de prima zi de şcoală. Conform contractului, însă, Sylc Cons SRL are termen să termine lucrarea până în 26 septembrie.
În lucru
Şantierul liniilor de tramvai a debutat cu puţin înainte de detonarea centrului, la începutul anului. De atunci, în ciuda complexităţii lucrării, edilii au avansat termene optimiste pentru reinstaurarea unei minime normalităţi. „Noi am tot promis dar promisiunile au fost făcute cu condiţia să primim la timp amplasamentul de la Compania de Apă, care a avut lucrări pe tronsonul Independenţei. Acum, există posibilitatea ca tramvaiele să reia traficul prin Piaţa Unirii şi pe strada Independenţei în 14 septembrie. Aşa a promis constructorul. În acest moment suntem în grafic cu lucrările”, dă asigurări managerul OTL.
[poll id=”158″]
Acesta explică, în cifre, motiovul pentru care şantierul din Centru s-a prelungit până acum. Prin contract, Sylc Cons SRL a primit 90 de zile pentru şantierul din Centru. „Lucrarea am început-o noi. Am scos liniile şi apoi dalele din beton, după care am predat amplasamentul către Compania de Apă. Din cele 90 de zile oferite prin contract, firma a folosit 36 de zile, deci mai are 54. Din 26 septembrie încolo ar curge penalităţile”, detaliază Csuzi.
Din cauza vremii ploioase, muncitorii nu au lucrat la finele săptămânii trecute. Csuzi zice că din această săptămână, aceştia se vor prezenta la muncă şi sâmbăta şi poate chiar şi duminica. Tronsonul contractat anul acesta se întinde pe Independenţei, până la intrarea în Parcul 1 Decembrie.
Canalizare
La finalul lucrării de înlocuire a reţelei de canalizare pe tronsonul Vulturul Negru – Parcul 1 Decembrie, Primăria şi Compania de Apă s-au trezit cu reclamaţii venite de la doi proprietari de spaţii comerciale. Aceştia s-au plâns că reţeaua debuşează în băile lor şi au cerut remedierea situaţiei. Conform viceprimarului Mircea Mălan, situaţia celor două spaţii nu are nicio legătură cu canalizarea nouă. Vicele insistă că vina o poartă amenajările interne ale celor două spaţii, care defulau şi înainte de montarea noii reţele. „Reţeaua nouă de canalizare este pozată fix la adâncimea la care s-a aflat şi cea veche. Problema este că aceste spaţii au reţelele interioare mai joase decât nivelul la care se află reţeaua de pe stradă. Aceasta nu a putut fi coborâtă pentru că trebuia legată la capete cu cea existentă deja”, ne-a transmis Alin Sas, purtător de cuvânt al CAO, dând de înţeles că proprietarii, deşi în vecinătea unei reţele de canalizare noi, ar trebui să-şi rezolve pe cheltuiala proprie problema.
Împlântaţi de două ori
Propuşi ca elemente decorative şi utilitare, stâlpii din Piaţa Unirii au fost montaţi de două ori. Pentru că prima dată au fost montaţi la o înâlţime mai mare cu 25 de cm faţă de locul unde ar trebui să susţină liniile electrice şi iluminatul public, au trebuit scoşi, tăiaţi şi reamplasaţi. Nici acum, aspectul lor nu e definitivat. Dilema ţine de coloritul lor: negrul antracit în care sunt vopsiţi, la propunerea designerului, nu este pe placul edililor, care l-ar vrea uşor îmblânzit într-o nuanţă de metal patinat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!