Gerul ce cuprinde în răstimp şi Bihorul a mărit numărul bihorenilor care au răcit; inspectorii sanitari vin cu sfaturi utile anti-îmbolnăvire pe timp de ger.
Pe de altă parte, din ordinul Ministerului Sănătăţii, din decembrie s-au instituit, în toată ţara, patrule medicale ale serviciilor de Ambulanţă.
Dr. Daniela Petrişor, managerul Ambulanţei Bihor, a relatat că în fiecare noapte, între orele 21:00 şi 1:00, trei echipaje de transport neasistat de tip A1 şi A2 patrulează prin Oradea să verifice dacă sunt oameni afectaţi de frig şi îi duc ori la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean ori la centrul de noapte din Guttenberg. De altfel şi Ambulanţa şi SMURD aflate în misiuni şi care nu pot opri niciun pic atunci când sesizează oameni căzuţi pe stradă îşi cheamă în ajutor prin staţiile de comunicare colegii.
Şi în judeţ patrulează ambulanţe în această perioadă şi în fiecare dimineaţă, toate cazurile se raportează la ISU lşi DSP Bihor.
Dr. Hadrian Borcea, de la UPU Judeţean – SMURD Bihor a informat că în decembrie au fost 7 – 8 bătrâni din Oradea şi satele limitrofe, care au avut hipotermii fiindcă nu puteau să se încălzească în case. Alte câteva cazuri de hipotermii – puţine – au fost ale unor oameni răpuşi de alcool pe străzi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!