În prezent există deschise patru şantiere, în fiecare muncindu-se într-un ritm alert. Cel mai amplu proiect aflat în derulare este cel de construcţie a viitorului centru de ergoterapie, proiect finanţat de Guvern cu peste 10 miliarde de lei vechi. „Lucrările au început săptămâna trecută.
Construcţia trebuie finalizată până la sfârşitul anului. Clădirea va cuprinde opt ateliere, o bibliotecă, o sală mare de zi, cât şi grupuri sanitare”, afirmă dr. Gheorghe Oros, managerul spitalului. În imediata apropiere, alte două echipe de muncitori lucrează de zor: una la reabilitarea sălii de curs pentru studenţi şi cea de cercetare, care trebuie finalizate până la sfârşitul lunii, şi cealaltă la exteriorul bucătăriei. Ambele lucrări se efectuează din banii spitalului. „Mai avem o echipă de muncitori care lucrează la Pavilionul II, aici reparaţiile capitale fiind făcute cu fonduri din partea Primăriei”, adaugă dr. Oros.
Alte proiecte
Potrivit spuselor dr. Oros, pe 19 septembrie se va încheia şi termenul de contestaţii privind lucrările de etajare la Pavilionul III, lucrări a căror valoare se ridică la peste 10 miliarde de lei vechi, bani proveniţi tot de la Guvern.
În această vară s-au reuşit asfaltarea aleilor şi finalizarea de către Primăria Oradea a clădirii ce adăposteşte Secţia de Neurologie Infantilă. Totodată, deşi conducerea spitalului nu poate demara lucrări ample de reabilitare a clădirii unde se află Secţia de Neurologie, aceasta fiind revendicată, totuşi s-a reuşit mutarea Fizioterapiei la parter, în locul Radiologiei.
Fără probleme financiare
Conducerea Spitalului nr. 6, după cum este cunoscută unitatea spitalicească printre bihoreni, preconizează ca baza materială să fie pusă la punct aşa cum cer normele europene, nu peste mult timp. „Spitalul nostru nu are probleme financiare. Astfel putem să ne axăm pe reabilitarea şi dotarea lui aşa cum se cuvine. După ce voi încheia toate aceste proiecte, voi putea ieşi liniştit la pensie”, încheie dr. Oros.
Borz Viorica
Citiți principiile noastre de moderare aici!