Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Oradea, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, transmite IPJ Bihor.
[eadvert]
Inițial, a reieșit că, în perioada aprilie – septembrie 2023, 3 dintre bănuiți ar fi comercializat în mod repetat droguri de risc (canabis) și mare risc (cocaină și MDMA), precum și substanțe cu efect psihoactiv. Unul ar fi și deținut, fără drept, cocaină, în vederea consumului propriu.
„În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, în județul Bihor, au fost descoperite și ridicate 800 de grame de canabis, 6 grame de cocaină, precum și alte mijloace de probă. Ulterior, cercetările au fost extinse, fiind constituită cea de a doua cauză penală, având ca obiect infracțiunea de trafic de droguri de risc, constând în aceea că un bănuit ar fi deținut, în vederea comercializării, 7 kilograme de canabis”, transmite IPJ Bihor, prin comisar șef Alina Fărcuța.
În urma perchezițiilor efectuate, în județul Iași, a fost descoperit un autoturism, aparținând bărbatului bănuit, în al cărui portbagaj a fost găsit drogul de risc, ambalat în saci vidați.
De asemenea, au fost ridicați 10.600 de lei și 1.100 de euro.
Din investigațiile efectuate a rezultat că persoana bănuită ar fi furnizat diferite cantități de canabis celorlalți bănuiți, cercetați în prima cauză penală.
Arestare preventivă
În 27 și 29 septembrie 2023, procurorii orădeni au dispus reținerea a 4 persoane.
Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă celor 4 bănuiți, pentru 30 de zile.
„Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română. Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași. Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmerie județene Bihor și Iași”, mai transmite Fărcuța.
O lună de detenție
Potrivit portalului instanțelor, cei trei arestați joi de Tribunalul Bihor sunt Sebastian Stelian Ruge, Paul Andrei Iancu și Emil Bogdan Isac.
Primul a fost acuzat de 10 fapte de trafic de droguri de risc și mare risc și de efectuare de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în timp ce al doilea ar fi fost implicat în două vânzări de droguri de risc și ar fi deținut droguri de mare risc pentru propriul consum.
La rândul său, Emil Isac a fost acuzat de trafic de droguri de mare risc. Al patrulea arestat este Daniel Tudor, care a fost trimis azi după gratii, până pe 28 octombrie. Cei patru pot contesta măsura arestării în termen de 48 de ore.
Trimite articolul
XNa poi or avea Gabori cu ce sa se drogheze și ce vinde!!! că doar nu se va distruge stați liniștiți!!! Bravo băi milițienilor ați făcut o captura generoasa!!! Ăsta e ca și cu țigările,prindeau unul amărât cu o mașină mica încărcată cu țigări de contrabanda la vama,iar tirurile intrau în țară cu podeaua plina cu țigări de contrabanda,mai închideau și ei un ochi pentru câteva mii de euro.
-
Mai prind pe cate unul asa de ochii lumii …
Da’ cu ce voiați sa care, cu roaba?