Directorul DSP, dr. Marius Pîrcioagă a explicat că la fel ca în celelalte centre de permanenţă ale medicilor de familie deschise la Oradea şi în judeţ, în cele patru noi astfel de unităţi vor fi asigurate servicii medicale de urgenţă şi prim ajutor persoanelor care se prezintă la locul în care îşi desfăşoară activitatea centrul respectiv.
Şi în cazul celor patru centre ce urmează a fi deschise, primăriile contribuie cu alocarea de spaţiu şi/sau finanţarea unor cheltuieli necesare pentru desfăşurarea activităţii respective. Oamenii din zonele aferente vor acces serviciile medicale ale medicilor de familie care vor lucra la aceste centre de permanenţă 24 de ore din 24 şi 7 zile din 7.
Prin înfiinţarea centrelor de permanenţă, reprezentanţii DSP urmăresc să ofere mai ales oamenilor de la ţară acces mai lesne şi non-stop la serviciile medicale de urgenţă uşoare şi medii. La nivelul fiecărui astfel de centru de permanenţă, trebuie să se facă trierea cazurilor de urgenţe medicale la nivel populaţional, pentru ca angajaţii de la ambulanţă, SMURD respectiv UPU să se poată ocupa şi mai bine de cazurile majore.
Otilia Sandor
Citiți principiile noastre de moderare aici!