[eadvert]
12 dintre descinderi au avut loc în Oradea, iar câte una în Hidișelu de Sus și în Baia Mare.
Anchetatorii susțin că, în perioada martie 2022 – mai 2023, cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 23 – 77 de ani, ar fi obținut decontat în mod injust cheltuieli pe care le-ar fi avut cu refugiați ucraineni.
„Bănuiții ar fi întocmit și depus cereri și declarații la serviciile unor instituții publice, prin care ar fi atestat date false, inexacte ori incomplete, creând astfel împrejurarea falsă că, la aproximativ 340 de persoane, le-ar fi fost asigurată cazarea și hrana în 39 de imobile, deținute de bănuiți în proprietate sau chirie, în municipiului Oradea, deși cetățenii în cauză nu au intrat pe teritoriul României sau nu s-au aflat în România în perioada de referință”, se arată într-un comunicat al Poliției Bihor.
În acest fel, bugetul statului a fost prejudiciat cu peste 1.600.000 de lei, au calculat polițiștii. În urma perchezițiilor de marți, ofițerii SICE Bihor au ridicat diferite documente despre care bănuiesc că ar fi fost folosite de cei patru.
„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș”, mai precizează Poliția Bihor.
Trimite articolul
XStatul a facilitat aceasta frauda nu trebuia alocat nici un leu pentru ucraineni dar sa creat portițe pentru smecheri la sacul cu bani
Pt amărâți romani nimic sa crape dracului nui stres nui asa?
La orice acțiune unde se primesc bani apar multi escroci tâlhari care comit infracțiuni de înșelăciune, ei trebuiau verificați de la inceput, dar daca nu-i verifica nimeni declara mincinos că sa ia bani multi .
tipic romanesc, unii fac bani pe necazul altuia exact ca si in pandemia Covid…