Duminică, 24 mai s-au împlinit cinci ani deja de când Patricia a devenit îngeraş fără voia ei sau a părinţilor.
Micuţa, singură pe atunci la părinţi, gustase o linguriţă de cremeş şi a ajuns la fostul Spital de Boli Infecţioase Oradea. Starea ei s-a înrăutăţit şi, după cum spuneau atunci părinţii, doctoriţele de acolo ar fi tergiversat luarea de măsuri şi mai ales transferul ei la secţia de ATI, de la Spitalul de Copii.
Părinţii, nemângâiaţi
„Au trecut 5 ani de dor sfâşietor, de suspine, de lacrimi, de întrebări nenumărate, unele cu răspuns, altele fără… 5 ani în care mi-am dorit ca ziua de 24 mai 2010 să nu fi existat”, ne-au spus părinţii care duminică la prânz au mers la Biserica Albă „Înălţarea Domnului” (vizavi de fostul Spital – actuala secţie TBC) unde a avut loc slujba de pomenire pentru îngeraşul lor. Au aprins lumânări în memoria fetiţei noastre şi s-au rugat pentru Patricia.
De la legiştii din Bucureşti
După doi ani de aşteptare, spun părinţii veşnic îndoliaţi, „am primit raportul de expertiză şi avizul de la Institutul de medicină legală Mina Minovici. Deşi multe din întrebarile noastre au rămas fără un răspuns concret, înţelegem din răspunsurile primite că o intervenţie promptă şi un transfer rapid la ATI ar fi dat şanse de supravieţuire Patriciei. De asemenea am primit confirmarea că tratamentul aplicat la secţia de Boli Infecţioase nu a fost corect şi aşteptăm acum ca organele de cercetare penală să decidă trimiterea celor două doctoriţe”, pe baza probelor de la dosar.
Stop incompetenţei!
Părinţii spun că vor să li se facă dreptate şi au încredere în justiţie. „Îmi doresc ca cele care au comis erorile grave în cazul fetiţei mele să răspundă în faţa legii pentru consecinţele acestor erori. Am mai spus-o şi o repet: respect meseria de medic, respect medicii care îşi exercită profesia aleasă cu dăruire şi mai ales cu responsabilitate, sunt în relaţii foarte bune cu mulţi medici, dar îmi doresc ca nimeni să nu treacă prin coşmarul prin care am trecut noi. Consider că nimeni nu are dreptul să se joace de-a Dumnezeu, iar cei care totuşi o fac, din incompetenţă”, din nepăsare sau din orice alt motiv trebuie să fie traşi la răspundere pentru asta. Consider că acestor medici trebuie să li se ridice dreptul de a mai practica această profesie pentru a nu mai curma destine şi a distruge iremediabil viaţa unor oameni”, spune mama sfâşiată de durere şi acum, după cinci ani de la cumplita tragedie trăită. „Nouă ne-au răpit bucuria de a ne vedea fetiţa crescând, Patriciei i-au răpit dreptul la viaţă, surioarei şi frăţiorului ei le-au răpit şansa de a-şi trăi viaţa alături de Patricia”, zic părinţii care duminică au retrăit cumplita zi de 24 mai 2010.
„Nouă ne-a rămas dorul, fotografiile ei şi regretul că am avut neşansa de a întălni persoana nepotrivită care i-a decis destinul. Un simplu apel la 112 dat la momentul potrivit ar fi făcut diferenţa şi azi Patricia ar fi fost aici, cu noi. Am încredere ca justiţia îşi va spune cuvântul şi va face dreptate pedepsind persoanele responsabile de plecarea prematură şi forţată a fetiţei mele. Dupa 5 ani de luptă şi aşteptare a unor răspunsuri cred că a venit momentul să se facă dreptate”, a conchis mama îndurerată.
Citiți principiile noastre de moderare aici!