[eadvert]
InfoCons vine în sprijinul acestora cu informații utile despre numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr și cantitatea de sare din pateul de post.
Asociația a realizat un studiu pe produsele tip pastă vegetală, ce se regăsesc pe piața din România.
Din punctul de vedere al procentajului de legume din compoziția pateului de post (pastă vegetală):
- Broccoli 33% din compoziție
- Boabe de soia 32 % din compoziție
- Boabe de soia 32 % și ciuperci 3.1% din compoziție
- Boabe de soia 32 % și măsline 2.1% din compoziție
- Semințe de floarea soarelui 10% din compoziție
- Măsline într-o proporție cuprinsă între 7 și 9% din compoziție
- Ciuperci într-o proporție cuprinsă între 5 și 8% din compoziție
- Ardei într-o proporție cuprinsă între 2 și 7% din compoziție
- Semințe de in 2.5% din compoziție
- Ceapă verde 2% din compoziție
Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în pateul de post (pastă vegetală):
- 61.54% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari), iar numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 13:
- 2.56% din produse au în compoziție 13 E-uri;
- 5.13% din produse au în compoziție 11 E-uri;
- 5.13% din produse au în compoziție 10 E-uri;
- 2.56% din produse au în compoziție 9 E-uri;
- 2.56% din produse au în compoziție 7 E-uri;
- 12.82% din produse au în compoziție 6 E-uri;
- 12.82% din produse au în compoziție 5 E-uri;
- 15.38% din produse au în compoziție 4 E-uri;
- 2.56% din produse au în compoziție 3 E-uri;
- 38.46% din produse nu au în compoziție E-uri;
Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regasiți frecvent în pateul de post (pastă vegetală) situația se prezintă astfel:
- 58.97% dintre produsele studiate au avut în componență caragenanul (E407);
- 43.59% dintre produsele studiate au avut în componență monoglutamatul de sodiu (E621);
- 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric (E330);
- 30.77% dintre produsele studiate au avut în componență eritorbat de sodiu (E316).
Din punctul de vedere al cantității de zahăr și sare:
- Cantitatea de glucide se situează între 3.08g si 9.9g.
- 94.87% din produse au avut cel puțin 1g de sare în compoziție. Cantitatea de sare din produsele studiate s-a situat între 0.51g și 1.95g.
Trimite articolul
XAla i post, da, cu pita cu pateu vegetarian … VSM.