Bazine didactice, investiții în școli, în învățământul dual, în terenuri de sport. Sunt investiții trecute în revistă de președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, care în această săptămână a ales să meargă pe șantierele din Țara Beiușului: la Beiuș, Ștei, Vașcău, dar și la Colești.
Cu prilejul vizitei reprezentanților CJ Bihor la Primăria Beiuș, directorul ADD, Vitályos Barna și primarul Petru Mlendea au semnat contractul de finanțare pentru investițiile derulate la Colegiul „Ioan Ciordaș”, acolo unde funcționează și clase în sistem dual. Cantina și sala de mese a unității școlare vor fi modernizate, pentru ca școala să poată intra în programul „Masă caldă în școli”, făcând parte dintr-un proiect-pilot. 120.000 de lei sunt destinați acestei investiții prin ADD. Chiar dacă, în urma crizei generate de pandemie, pentru Consiliul Județean Bihor „e un an greu din punct de vedee financiar”, cum preciza șeful județului, acesta a dat asigurări că investițiile prin ADD „le ducem mai departe”. Președintele Pásztor Sándor și primarul Petru Mlendea au verificat stadiul lucrărilor la bazinul didactic de înot, din cadrul Stadionului „Francisc Matei”, acolo unde CL Beiuș a pus la dispoziție peste 2.300 mp pentru realizarea investiției. 800 mp de teren a asigurat CL Beiuș și pentru construcția unei autogări moderne, o clădire cu birou de informații, sală de așteptare, grup sanitar, peroane, parcări și spații comerciale, investiție realizată tot prin Agenția de Dezvoltare Durabilă, din cadrul Consiliului Județean Bihor.
„Domnule președinte, vreau să vă mulțumesc pentru colaborare, am colaborat foarte bine cu colegii de la ADD. Investițiile făcute sunt cu impact social și educațional deosebit”, a precizat primarul Șteiului, Iulian Balaj. Nu mai puțin de cinci proiecte dezvoltă în comun , în prezent, Primăria Ștei și ADD, unele dintre acestea fiind deja finalizate, altele în plină derulare. Modernizarea și reabilitarea interioarelor imobilului ce găzduiește internatul Liceului Unirea Ștei a fost unul dintre obiectivele vizitate de șeful județului. Pásztor Sándor a vrut să vadă cu ochii lui în ce condiții vor trăi elevii care vor alege să rămână în internat. Și s-a declarat mulțumit după ce a văzut că fiecare cameră are baie, parchet și mobilier nou. Terenurile de sport, dar și bazinul didactic, au figurat pe agenda președintelui CJ la Ștei. Investiția în bazinul de înot de la Ștei, suportată de Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă (ADD) se ridică la 5.018.547,95 de lei + TVA. Potrivit conducerii ADD, termenul de execuție a bazinului din Ștei este de 12 luni, iar garanția de bună execuție are o valabilitate de 36 de luni.
Construcția este amplasată lângă sala de sport din incinta Colegiului Național „Avram Iancu”, va avea două bazine – unul pentru copii, unul pentru adulți și va putea fi utilizat de către toți elevii orașului în cadrul programului didactic de înot. După încheierea cursurilor, bazinul va putea fi folosit și de către cetățenii orașului. Șantierul bazinului didactic e un loc vizitat de primarul Șteiului și de două ori pe zi.
Și la Vașcău, ca la Beiuș și Ștei, președintele Pásztor Sándor a avut parte de o primire caldă, cei trei primari fiind gazde excelente. Momentul în care Pásztor Sándor a a vrut să vadă investițiile derulate la Școala din Vașcău a fost unul încărcat de emoție. În mod neașteptat, după ce acesta a văzut cum arată sălile de clasă și mobilierul achiziționat, a intrat întrăo sală în care pe tablă era încă vie ultima lecție, datată 10.03.2020. Data respectivă va ramâne întipărită în mintea acestor generații, pentru care 10 martie a fost ultima zi de școală. Lecția era „Adjectivul”. Aici, directorul școlii, profesoara Liliana Laza l-a surprins pe președintele Pásztor cu o declarație: „Domnule președinte, vreau să vă mulțumesc fiindcă sunteți singurul președinte de Consiliu Județean care în 12 ani, de când sunt eu director, ne-a trimis și nouă o felicitare de anul nou. Mă simt onorată”. Vorbele directoarei l-au emoționat pe președintele CJ, căruia i-a fost greu să răspundă în fața unui gest de o asemenea naturalețe. La Vașcău, Pásztor Sándor i-a dezvăluit primarului una dintre intențiile sale, legate de centurile ocolitoare ale orașelor: „Vreau să las județul să aibă aceste proiecte pornite, asdtfel încât, atunci când se ivește o oportunitate, primarii să le poată depune. În principiu, mai sunt trei localități fără studii de fezabilitate și proiecte tehnice: Marghita, Valea lui Mihai și Vașcău. Vreau să rezolvăm chiar în ședința ADD de joi. Există un model de studiu de fezabilitate la Salonta”, a concluzionat președintele CJ Bihor.
Trimite articolul
XDa` ce, pleci, Sandore? Bine ar fi!
-
si pe cine astepti in locul lui, ceva ciumat galben ?
-
ai putea pune un animal in locul lui, ar fi mult mai bun.
-
crezi ca va vrea bolo ? 🙂
-
-
Acum v-ati dat seama ca la Vascau nu este nici un proiect? cu betivanul ala de Porge sa faci proiecte? poate proiecte de asfaltare pana in mijlocul padurii (vezi Varzarii de Sus) pentru a defrisa mai bine, un poiect de constructie locuinte pentru tigani (asa ramane primar pe viata cu optiunea de transfer catre un membru al familiei) sau un alt proiect care sa-i aduca minim un apartament in Oradea. Shendorele, asta te baga in buzunar la prostioare.
nu era bine sa le lasi finalizate oare ? ne-ai tras-o fara finalizare sa intelegem ?
Menjél a faszomba Sanyi , még te sem hiszed amit mondol .
Idiotule, ce zici sa fi lăsat județului niște proiecte terminate? Sau macar sa nu strici ce au facut cei dinainte – exemplu aeroportul.