V-ați întrebat vreodată ce puteți face pentru a vă menține patul din dormitor în stare perfectă? Ei bine, dacă vă numărați printre persoanele ce caută răspunsul la această întrebare, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne propunem să vă sărim în ajutor prin a vă oferi câteva sfaturi de îngrijire a patului dumneavoastră. Vă vom vorbi atât despre îngrijirea saltelei cât și despre menținerea ramei de pat. Tot ce contează este ca dumneavoastră și cei dragi să puneți sfaturile în aplicare, pentru a vedea cât mai repede rezultatele. Așadar, dacă vă doriți să aflați despre ce este vorba, citiți în continuare.
Dormitorul se numără printre cele mai importante camere dintr-o locuință. Aici este oaza noastră de liniște, locul în care ne recăpătăm puterile și visăm cu ochii deschiși la viitor. De aici și nevoia de a menține această încăpere în stare perfectă de-a lungul anilor. Și cum patul pentru dormitor este piesa principală, iată că astăzi ne concentrăm pe îngrijirea sa. Pentru ca designul interior al camerei să se păstreze strălucitor și să continue să vă impresioneze toți apropiații, este absolut necesar să urmați câțiva pași de întreținere a patului. Așa cum aveți grijă ca abajurul veiozei din dormitor să fie mereu șters de praf, de exemplu, așa trebuie să fiți atent și la uzurile ramei sau saltelei pe care dormiți. Recomandarea noastră este să completați această listă de pași măcar o dată pe lună, atunci când faceți curățenie generală. Eliberați salteaua, puneți deoparte lenjeria de pat, păturica și perna ortopedică și treceți la treabă! Lista nu este lungă, însă trebuie tratată cu atenție pentru a face din patul dumneavoastră un adevărat norișor de relaxare. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem!
Începem cu îngrijirea saltelei de pe patul din dormitor. Primul pas pe care îl aveți de făcut pentru a o menține în stare perfectă este să o rotiți o dată la câteva luni. După cum bine știți, majoritatea saltelelor dispun de două fețe: una de vară și una de iarnă. Ei bine, recomandarea noastră este să o rotiți pe partea specifică o dată cu schimbarea sezoanelor pentru a evita ca aceasta să creeze cocoloașe sau să își afunde materialul. Trecem mai departe și ajungem la cel de-al doilea pas: folosirea unor huse de saltea. Alegeți huse din bumbac durabil ce vă vor ajuta să evitați petele și scurgerile. Așa, mențineți salteaua în stare bună și evitați impregnarea mirosurilor neplăcute în ea. Cel de-al treilea pas ne vorbește despre curățarea regulată. Aici ne referim la aspiratul saltelei. Atunci când faceți curățenie gereală, este important să aspirați salteaua pe fața pe care dormiți pentru a elimina orice firimituri sau resturi greu de observat. Nu în ultimul rând, mai aveți și de aerisit salteaua. Atunci când schimbați patul și vreți să-i puneți lenjerie nouă, vă recomandăm să lasați salteaua să respire pentru câteva ore. Așa, veți avea parte de un somn fresh și odihnitor datorită materialului răcoros.
Iar acum că v-am vorbit despre saltea, putem trece și la rama patului din dormitor. De obicei, ramele sunt de două tipuri: tapițate sau de lemn. Avem sfaturi pentru fiecare dintre aceste instanțe, așa că citiți în continuare. Dacă dispuneți de o ramă de pat tapițată și vă doriți să-i mențineți culoarea și durabilitatea în timp, iată ce aveți de făcut. Primul pas este curățarea sa regulată. La fel ca și în cazul saltelei, și tapițeria ramei poate fi aspirată. Folosiți cea mai slabă treaptă de absorbție pentru a nu deteriora materialul sau broderiile de pe acesta. După aspirarea sa, puteți trece la următorul pas: curățarea petelor. În cazul în care ați scăpat băuturi sau mâncăruri pe pat, vă recomandăm să le ștergeți repede cu o cârpă moale și o soluție specială pentru tapițerii. Așa, scăpați de petele nedorite, dar și de mirosurile neplăcute, iar patul dumneavoastră își va menține aspectul fabulos. Ce mai aveți de făcut este să verificați dacă tapițeria în cauză este ruptă. Odată cu trecerea anilor, aceasta se poate agăța și rupe în diverse locuri mai greu de accesat. Inspectați cu atenție rama și vedeți dacă este nevoie să o coaseți în anumite zone. Cât despre rama de lemn, avem sfaturi și pentru îngrijirea sa. Primul este tot curățarea, bineînțeles. Folosiți o cârpă din microfibră și un spray pentru suprafețe lemnoase pentru a-i reda strălucirea și a scăpa de praf. Apoi, verificați dacă șuruburile și picioarele ramei sunt bine prinse, pentru a dispune de stabilitate cât mai sporită. Nu în ultimul rând, evitați umezeala pentru a nu risca deformarea ramei. Urmați toți acești pași ajutători și vă garantăm că patul dumneavoastră vă va fi alături foarte mulți ani.
Sperăm că acest articol v-a fost de folos. Pentru și mai multe sfaturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim lectură plăcută!
Advertorial Win5227/9
Citiți principiile noastre de moderare aici!