Noile contracte cu furnizorii de energie electrică pot fi încheiate până la data de 31.03.2021 pentru ca acestea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021. Schimbarea furnizorului de energie este un proces relativ simplu. Pe site-ul ANRE: www.anre.ro există o aplicaţie unde consumatorii pot compara ofertele tuturor companiilor de pe piaţă.
[eadvert]
Fiecare consumator trebuie să completeze judeţul în care se află, consumul din ultima factură şi valoarea ei, pentru a o putea compara cu noile oferte. Consumatorii au două opțiuni: piața de serviciu universal și piața concurențială. În Bihor, pe piața serviciului universal există șase oferte, iar pe piața serviciului concurențial, 86 de oferte.
Simulare
Jurnal Bihorean a efectuat o simulare de calcul pentru un consumator din Oradea a cărui ultimă factură la Societatea Electrică Furnizare a avut valoarea de 50,82 de lei la un consum de 79 kWh. Pe piața de serviciu universal, în cazul în care consumatorul nu ar opta pentru o ofertă concurențială, la același consum de 79 de kWh, factura ar avea o valoare de 58,58 de lei, cu 17,16% mai mare.
În ceea ce priveşte piaţa concurenţială, consumatorii din Bihor pot alege dintre 86 de oferte ale companiilor energetice. Doar una este cu un preţ mai mic decât cel din factura actuală cu 0,42%. În rest, următoarele zece oferte sunt mai mari cu procente cuprinse între 0,73% și 9,34% față de factura actuală.
Până la nivelul facturii de 58,58 de lei (factura în cazul în cazul în care nu s-ar opta pentru o ofertă concurențială), comparatorul de prețuri afișează 31 de oferte. Ofertele sunt afișate în ordinea lor crescătoare.
După ce și-a ales oferta, consumatorul trebuie să trimită un mail la respectiva companie/companii, pentru a solicita o ofertă nominală. Furnizorii au termen legal 15 zile pentru a trimite un răspuns, însă, de regulă, fac acest lucru în următoarele 2-3 zile.
Contractul trebuie citit cu mare atenţie şi, de asemenea, foarte important este de aflat care sunt modalităţile companiei de comunicare cu clienţii: site, call-center, aplicaţie mobilă, reprezentanţă sau magazin, unde se găsesc fizic acestea, precum şi modul de plată a facturii.
Este utilă și informarea despre istoricul companiei respective, mai ales dacă nu este un nume prea cunoscut, pentru a vedea care au fost până acum relaţiile cu clienţii sau dacă au existat amenzi pentru încălcarea legii.
Trimite articolul
XNoile contracte cu furnizorii de energie electrică pot fi încheiate până la data de 31.03.2021 pentru ca acestea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021.
birta dan, sper ca nu esti primarul orasului, esti prost de puti ca o hazna de cartier
-
da da. birta si baietii
O mare prostie cu aceste oferte intre pretul cel mai mic si cel maxim este o diferenta uriasa ceea ce demonstreaza ca nu este nici o concurenta ci niste smecherii facute de ANRE care este condusa de un electrician pus de dragnea sa incaseze sariu astronomic de peste 60000 lei ca la toate agebtiile si companiile de stat unde sunt plantati parvenitii politruci pentru a parvenii, cum este posibil ca asemenea scursuri ale societatii , hoti , talhari, smecherasi sa primeasca asemenea salarii exorbitante, fara sa faca mai nimic, indiferent de partidul de la putere toti isi plaseaza slugile in functii de conducere la institutiile de stat pentru salariile exorbitante.
E prea tricky simulatorul ala si are prea multe variabile , nu te poti convinge clar ce si cum . O sa mai dureze cel putin un an de zile cand o sa apara oferte concrete asa pe faţă , plus ca mai trebuie de-psd-izat si fucking ANRE ul , mai asteptam .
Raman la contractul pe care il am. Multi isi vor lua teapa. Chiar daca la inceput vor crede ca au facut o afacere cu schimbarea furnizorului.
-
La fel au pățit și cu Digi… Dar românul e obișnuit să muște mai ceva ca peștele 🤣🤣🤣
-
pt “Florin”
sunt un roman care dupa cum zici tu”musca”, am trecut la Digi si nu am nici o parere de rau, poate chiar mai bine, sau ai tu ceva puncte negative de care stii sau doar ai auzit si acum vrei sa ne explici si noua? Am trecut la Digi imediat ce s-a putut, nu mai stateam ca sclavul la rand la Electrica (acum si la ei poti plati online), declar contorul usor, platesc cat consum, toate acestea acum sunt si la Electrica cred, dar Digi avea caserii deschise pana seara tarziu in multe locuri din oras comparativ cu Electrica care si inchidea repede, astfel neavand atunci cont si timp sa stau la rand am patit ca am ajuns la 2 facturi neachitate, mentionez ca muncesc in general pana la ora 18, deci ca sa platesc o factura o faceam in pauza de masa, iar daca era rand, nah mi-a scapat, in timp ce Electrica avea adresa mea de mail pe contract, avea numarul meu de telefon (era conrtact destul de nou) nu am fost instiintat si mi-au taiat curentul, plateam lunar 150 – 180 ron iar la Digi am mers pur si simplu, le-am dorit sa le se intample ca la Romtelecom, iar la Digi platesc mai putin cred. Nu stiu ce ofera Electrica acum dar la Digi sunt multimit.
-
Te doare mintea de unii, auzi Dragnea, psd, pcr, Antonescu etc..
Nu mai dezinformați prin comentariile voastre. Indiferent cine ar fi un director de instituție publica, cine l-ar fi pus acolo, ce partid, indiferent de asta, nu el dictează preturile, schimba legile ori stabilește amenzile. Acestea se fac în baza unor legi sau a unor HG-uri emise de GUVERN.
Aveți un an și câteva luni de când nu mai e psd la guvernare și ce ați făcut? Inculților. Ați luat tara înapoi… Descurcați-va. Sa vina diaspora acasă sa va plătească facturile.
Auzi, psd, Dragnea… doamne ferește. HAI #REZIST :))), a da… Scuze, acuma sunteți la guvernare, “HAI” #MURIT
-
Ha ANRE? Nu o fost iarnae sã nu frigã cinsumatorul cu o mãrire, cu o diminuare, cu un subterfugiu.Unde sunteţi domnul preşedinte Johannis, ce nu vedeţi? Consumatorul cumpãrã kilocalorii ca si Newton în laboratorul englezesc dar consumatorul nu vede decât metri cubi ca şi edecarul de pe Volga. Kilojoulii, kilocaloriile, sunt ceva ce CONSUMATORUL NU POATE CONTROLA.
Newton, Esenin, domn profesor de fizicã Johannis nu vede şi nu crede ce laborator au în ANRE.-
Sã punem şi la carburanţi, curent electric, aceastã teorie geamandurã. Sã ne alimentãm în litri apã şi sã plãtim în muşchi în calorii.
-