Pasajul are o suprafață utilă de 99,08 mp, iar reabilitarea acestuia ar urma să aibă loc în cursul acestui an. După finalizarea lucrărilor, Municipiul Oradea va prelua utilizarea pasajului, fără însă a deține folosința exclusivă. Aici se vor putea desfășura activități cu caracter cultural, de încurajare a turismului și a tradițiilor, cum ar fi expoziții de arte plastice sau cărți, vânzare de cărți/ziare, sau vânzare de flori, suveniruri.
Prin acest contract de asociere, Primăriei Oradea îi revine sarcina de a întocmi proiectul tehnic de reabilitare, de a asigura execuția lucrărilor, de a obține autorizația de construire, precum și de a face toate demersurile pentru întreținerea și conservarea lucrărilor de reabilitare a imobilului.
La finalul contractului, utilizarea imobilului și investițiile realizate de către Municipiul Oradea revin de plin drept, gratuit și liber de sarcini proprietarilor imobilului. Clădirea Bazarului, cu fațade atât spre str. Madach Imre, cât și spre Republicii, a fost construită în anul 1899, în paralel cu clădirea Teatrului Regina Maria, de către arhitectul orădean Rimanoczy Kalman senior.
Pasajul prin care sunt legate cele două aripi ale Bazarului a fost folosit o o vreme pentru vânzarea de reviste și cărți, însă în ultimele decenii a fost închis, din cauza stării necorespunzătoare.
Trimite articolul
XO să puneți sistem video să nu micționeze. Dar trebuie WC pentru a defeca.
F tarziu se reabiliteaza……