Accesul în pasaj nu este restricționat pe timpul zilei, motiv pentru care acesta este supravegheat cu camere video.
„Sistemul de supraveghere a pasajului, ca urmare a reabilitării acestuia, s-a realizat cu scopul de a proteja bunurile care vor fi expuse ocazional, dar și pentru ca persoanele fără adăpost să nu aibă acces pe timpul nopții. Pasajul a fost dotat cu o ușă de intrare modernă de sticlă sablată, sistemul de care va permite accesul publicului în interior fiind reglat automat. Acesta va fi deschis zilnic, în intervalul orar 08:00 -20:00”, se arată într-un comunicat al PMO.
Totodată, autoritățile spun că a fost montat și un sistem anti – porumbei deasupra fiecărei intrări și un sistem de iluminat arhitectural adaptat pentru timpul de iarnă, funcțional între orele 17:00 – 20:00.
Pasajul urmează să găzduiască mai multe evenimente culturale. Primul va avea loc cu ocazia Zilei Culturii Naționale Române, marcată pe 15 ianuarie.
Clădirea Bazarului, cu faţade atât spre strada Madách Imre, cât şi spre Republicii, a fost construită în anul 1899, în paralel cu clădirea Teatrului Regina Maria, de către arhitectul orădean Rimanóczy Kálmán senior. Pasajul care leagă străzile Republicii şi Madách Imre a fost folosit o bucată de vreme pentru vânzarea de reviste şi cărţi, însă în ultimele decenii a fost închis, din cauza stării necorespunzătoare.
Trimite articolul
XDe unde i-ati scos numele asta ?
-
de taceai…filozof ramaneai….
-
Asa se numea inca cu mult inainte sa te muti tu de peste Carpati pe aici 🙂
-
Exact, Pontosan
-