Două proiecte referitoare la drumul expres Oradea – Arad vor figura joi, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Juețean Bihor – parteneriatul în patru – primăriile Arad și Oradea respectiv consiliile județene Bihor și Arad și acordul de asociere între cele patru, prin care aceste entități se angajează să suporte cheltuielile care le revin.
[eadvert]
Cele patru autorități preiau de la CNAIR studiul de fezabilitate vechi din 2007 și se obligă să facă documentația de actualizare după care se implementează. Prin acordul de asociere, CJ Bihor devine autoritatea contractantă, spune președintele Ilie Bolojan, anunțând că în noiembrie se va demara procedura de licitație pentru contractarea actualizării documentației. Costul estimat al actualizării este de 4 milioane de euro, fiecare autoritate va suporta 25% din total, adică maxim 1 milion euro.
„Logica asocierii este că Arad și Oradea au zonă de influență de aproximativ 20 – 30 km în jurul fiecăreia, dinstanța dintre Salonta și Chișineu se împarte între CJ Bihor și CJ Arad”, zice Bolojan, precizând că Salonta va avea coborâre de pe drumul expres și în Bihor vor fi cam 7 coborâri de toate.
Trimite articolul
X4 milioane de euro ca sa actualizezi o documentatiestudiul de fezabilitate este un pret exorbitant dar probabil ca banii trebuiesc sifonati si atunci se umfla pretul de 3-4 ori. Cel mai bine era sa faca CNAIR acest drum dar mai bine sa faca autostrada si nu drum rapid, ei avand competenta in realizarea lucrarilor.
De ce in judetul Arad este in regim de autosrada iar in Bihor doar expres. Ar lipsi doar sa mai treaca si prin localitati.
Hai sã facem ATI RIZÃRI prin judeţ.
Avem nevoie de exprese dar azi este periculoasă indiferenţa covidã. Ursula V L nu ar fi de acord sã accelerãm iar pe pandemie şi sã ajungem din urmã chelveţienii.
n-a fi din alea nimica, cum mai zicea unul pe aici doar sifonari de bani pe studii de fezabilitate si alte abureli de genul 🙁
mai incet cu investitiile astea propagandistice (nu zic ca nu este nevoie si bine venite) dar mai intai rezolvati problema composesoratului din episcopia apoi mai vorbim (aprox 70 hectare) fix prin zona, sunt probleme mari si cu iz penal vanzare frauduloasa, un pic de miros de mita, sedinte tinute fictiv in plina stare de urgenta…, speriat batranei ca daca nu vand le ia citez “bolojan terenul”…