Marghita. Sunt consecvenți în materializarea proiectelor prin care orașele Bihorului să aibă centuri ocolitoare. Recent, șeful județului, Pásztor Sándor, spunea că acesta e genul de proiecte pe care dorește să le asocieze cu mandatul său în fruntea CJ Bihor.
Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean Bihor, Primăriei Municipiului Marghita, Primăriei Comunei Abrămuț și Primăriei Comunei Tăuteu au semnat, joi, Acordul de Parteneriat pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al viitoarei centuri ocolitoare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor, Adrian Simon.
Obiectul Acordului de Parteneriat, semnat la data de 06.08.2020, îl reprezintă realizarea în comun a documentației tehnico-economice a Studiului de Fezabilitate pentru demararea obiectivului de investiții „Varianta ocolitoare Marghita – Tăuteu – Abrămuț”. „Valoarea contractului este 135.000 de lei (plus TVA), iar Agenția de Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Județean Bihor va asigura finanțarea. Săptămâna viitoare, va începe procedura de achiziție”, a precizat Vitályos Barna, directorul ADD Bihor.
Adrian Simon spune că firma care va câștiga oferta va avea la dispoziție două luni pentru a finaliza SF-ul necesar demarării proiectului de infrastructură. Documentația va propune trei variante de construcție a șoselei ocolitoare, ce vor fi supuse dezbaterilor. „Astăzi, nu avem variante și tot traficul este direcționat prin municipiul Marghita. Se pierde timp, se creează disconfort pentru locuitori, dar și pentru șoferi. Traficul greu trebuie scos din centrul municipiului Marghita, dar și din localitățile din proximitate și direcționat spre o șosea ocolitoare. Pentru a înainta cu acest proiect, a fost nevoie de acordul de parteneriat, pentru că această problemă afectează în egală măsură și comunele Abrămuț și Tăuteu”, a declarat Pocsaly Zoltán, primarul Municipiului Marghita.
În urmă cu doi ani, Consiliul Județean Bihor a finanțat Studiul de Fezabilitate pentru construcția șoselei ocolitoare a Municipiului Salonta. „Redirecționarea traficului în afara orașului înseamnă confort și siguranță. Totodată această investiție va deschide oportunități și pentru investitori, care vor avea acces rapid spre viitoarea autostradă. Este un proiect de anvergură și ne vom asigura să încheiem parteneriate cu reprezentanții autorităților locale, pentru a reuși finalizarea proiectelor de infrastructură”, a adăugat administratorul public al Județului, Szabó József.
La finele lunii mai, cei nouă membri ai Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor au decis, în unanimitate, ca suma de 500.000 lei + TVA, din bugetul instituției pe acest an, să fie folosită pentru finanțarea SF-urilor de care au nevoie autoritățile locale din Vașcău, Valea lui Mihai și Marghita, pentru a demara proiectele de construire a șoselelor ocolitoare. Pentru orașul Vașcău, acest proiect ar însemna o continuare a șoselei de centură, preconizate pentru Beiuș-Ștei-Lunca.
Trimite articolul
XS.F. se traduce ….Sience Fiction , nu-i asa ?
Ca asa arata proiectul .
Oricum , pina pleaca el de oe post nu se intampla nimic , Marghita tot un orasel uitar va ramane , asta e sigur.
Are si Pasztor Sandor brusc ceva activitate la finalul ultimei luni de mandat inainte de alegeri .
Ca pina acum doar s-a ocupat de masluiri de concursuri cu numiri pe posturi de conducere din anturajul UDMR , sau cu pescuitul.in pandemie .
Si astia care-l sustin pe el si organizatia UDMR , comenteaza ori de cate ori reusesc si se iau permanent de Primaria Oradea si de Bolojan !?