Consilierii județeni au aprobat acorduri de parteneriat cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) pentru conservarea a patru zone din ariile protejate din județul Bihor: Pădurea din Alparea, Pădurea Goroniște, Platoul Vașcău și Muntele Șes.
[eadvert]
Acordurile de parteneriat au ca obiect colaborarea dintre cele două instituții pentru implementarea unor măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 cu ajutorul fondurilor europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
„Consiliul Județean Bihor va avea rolul de a elabora cererile de finanțare și studiile pregătitoare necesare (de fezabilitate, de împădurire, de reconstrucție a pajiștilor) pentru ariile naturale protejate. ANANP, liderul de parteneriat, va asigura suportul tehnic și logistic necesar pentru elaborarea cererilor de finanțare și le va depune la Ministerul Fondurilor Europene”, se arată într-un comunicat al CJ Bihor.
Turism și conservare
Județul a demarat deja o serie de acțiuni pentru identificarea zonelor din Bihor care merită puse în valoare, pentru a ajuta la dezvoltarea turismului, însă proiectele vor fi gândite în așa fel încât mediul natural să fie conservat.
Instituția a anunțat, în urmă cu câteva săptămâni, că va amenaja un camping în zona Lacului Vida și va pune în valoarea Peștera Toplița, declarată arie protejată de interes național. Totodată, CJ Bihor intenționează să înceapă demersurile pentru ca izvorul petrifiant din Valea Sohodol să devină monument al naturii de interes județean.
Trimite articolul
XMai bine le-ar desfiinta, cred ca ar mai reduce ceva cheltuieli si ar avea bani de compania aeriana, cea cu 2 avioane vai de capul lor.