Ministerul Apărării din România a început să încheie parteneriate cu universitățile de medicină din țară, cu scopul de a pregăti mai mulți medici. Primul astfel de acord a fost semnat cu Universitatea din Oradea. În acest moment, în anul I sunt 10 studenți.
Următoarele parteneriate ar viza facultățile din Cluj-Napoca și Timișoara. În același timp, ministerul a început să pregătească și mai mulți asistenți medicali militari, relatează ProTV.
Începând din acest an, Universitatea de Medicină din Târgu Mureș a introdus un program de asistență medicală generală militară. Aici, în acest moment sunt pregătiți 24 de studenți, care odată cu absolvirea facultății vor deveni subofițeri ai Armatei Române. Tot la Târgu Mureș sunt instruiți 45 de viitori medici militari.
„Noi la medicină militară avem oportunitatea să lucrăm în unități militare. Iar eu mi-aș dori să mă asigur că toți colegii mei militari își vor desfășura activitatea într-o stare de sănătate fizică și mentală excelentă.”, a spus Elena Victoria Țeranu, studentă anul VI la medicină militară, citată de ProTV.
În cazul unui război cu Rusia, NATO vrea să pună la punct o strategie de evacuare în masă a soldațillor răniți pe front. Conform șefului comandamentului logistic al Alianței Nord-Atlantice, principalul mijloc de evacuare a răniților ar fi trenurile-spital.
„Avem nevoie de mai mulți medici militari, există șapte spitale militare mari în România, și toate au nevoie de un personal militar calificat, medici și asistenți. Toate țările membre ale NATO au luat măsuri ca armata și sistemul logistic și de asistență sanitară să corespundă unor provocări imprevizibile.”, a declarat analistul militar, colonelul (r) Ion Petrescu citat de sursa menționată anterior.
Autoritățile române au propus ca toți medicii să fie instruiți pentru a fi pregătiți în cazul unui război, dar și în situațiile excepționale.
Trimite articolul
XE clar atunci ce educați și buni v-or fi !!!!
Războiul este un loc unde oameni tineri care nu se cunosc și nu se urăsc ,se omoară între ei ,pe baza unor decizii luate de oameni bătrâni care se cunosc și se urăsc, dar nu se omoară între ei.