Aflată două săptămâni în izolare după ce a participat alături de premierul Orban și de senatorul Vergil Chițac, infectat cu COVID 2, la o ședință PNL, deputatul Florica Cherecheș povestește ce experiență a trăit în cele 14 zile în care nu a părăsit locuința. Deputatul a împărțit „izolarea” cu soțul și fiica sa, doi oameni activi, la rândul lor atât profesional, cât și sportiv.
„Izolarea e o perioadă interesantă, în care constrângerea de a nu ieși din casă și de a sta împreună are și beneficii, dar ne-a umplut și de frustrări. Cea mai mare «realizare» e că am luat fiecare masă de prânz împreună, lucru care nu s-a mai întâmplat de 15-20 de ani, probabil. Doar duminica, la prânz, mâncam împreună până în urmă cu 2 săptămâni. Am vorbit mai mult. O mare realizare e că am făcut cu fiica mea un puzzle superb de 1000 de piese!
Ne-a luat câteva zile, dar experiența a fost extraordinară, provocatoare. Ultimul puzzle făcut împreună a fost acum 20 de ani, unul din 25 de piese, când ea avea 3 ani! Am făcut zilnic sport, nu am avut încotro, cu o fiică sportivă de performanță și cu un soț care practică în mod regulat sportul. A fost bine și frumos, îmi doresc să am mai mult timp pentru sport. Am conștientizat mai mult importanța relațiilor, a prieteniilor adevărate, am sunat oameni cu care nu mai vorbisem de multă vreme, am dat like-uri la mesaje cu inimioare!”, prezintă deputatul liberal partea, oarecum idilică, a izolarii.
A fost ca un dispecer
Perioada de izolare a fost pentru parlamentarul bihorean una în care a experimentat votul de la distanța și aceasta pentru învestirea Parlamentului, dar și pentru legea care instituia starea de urgență.
„A fost plăcut să constat că sunt mulți care se interesează sincer de noi și ne vor binele. A fost plăcut să primesc oferte de ajutor de la oameni de la care nu mă așteptam asta. M-am simțit ca un dispecer, preluând probleme din toate domeniile de activitate, sunând aproape toți miniștrii și cerându-le explicații și informații, rezolvând sau corectând anumite probleme apărute. Am avut satisfacția de a fi putut ajuta oameni și companii! Am fost chiar ocupată”, explică parlamentarul maniera în care și-a exercitat partea profesională.
„Am crezut că voi avea mai mult timp liber, dar nu a fost așa, am citit, dar nu cât aș fi vrut. Am plivit, am grădinărit!
M-am bucurat de lucrurile simple: de cei dragi alături, de casă, de grădină, de mâncare, de soare, de florile răsărite în grădină, de orice veste bună și orice poză venită de la nepoți!”, își amintește deputatul.
Am dezvoltat o reacție ciudată
Izolarea a creat și frustrări și reacții pe care parlamentarul le consideră ciudate.
„Am fost căutați de poliție de 3 ori în ultimele 3 zile și ne-am bucurat că-și fac datoria. Am dezvoltat însă o reacție ciudată atunci când auzim soneria: sărim la ușă toți trei cu buletinul în mână! Că doar poliția a sunat la ușa noastră în ultima săptămână… Am fost sunată zilnic de medicul de familie, sau de asistenta acestuia, pentru a fi întrebată dacă suntem bine. Mi-am luat zilnic temperatura. Nu s-a mai întâmplat niciodată asta! A fost frustrant să nu putem ieși pentru a ajuta un membru apropiat al familiei într-o situație critică de sănătate, foarte frustrant….
A fost frustrant să nu putem ieși să ne plimbăm un pic pe stradă, în zilele frumoase de primăvară…M-am simțit bine stând în casă pentru că așa mi s-a cerut să fac, pentru că sunt un om responsabil și înțeleg că atunci când mi se cere să stau în casă, stau în casă! Nu contează ce cred eu, nu contează ce simt, nu contează ce probleme am, stau în casă, că așa mi se cere! Îmi dau seama că voi mai sta! Izolarea nu s-a terminat, acum are și o denumire «distanțare socială»!
Cu siguranță la final vom prețui mai mult apropierea socială, o cafea băută împreună cu cineva drag, o îmbrățișare sinceră, o plimbare pe malul Crișului, o acțiune de campanie electorală, chiar și o ședință de lucru! Ne vom bucura mai mult pentru lucrurile aparent banale cum ar fi acela de a ne revedea sănătoși!”, e mesajul parlamentarului.
Primul meu și singurul lucru făcut în ziua în care a ieșit din izolare, deputatul a fost la Centrul de transfuzii, „pentru că în această perioadă, donările au scăzut semnificativ, dar din păcate, sunt mulți care au nevoie de gestul nostru altruist. Nu uitați că sângele donat o dată, poate ajuta 3 persoane!”, a reamintit Cherecheș.
Trimite articolul
Xîn dinți sper că țineți buletinul, cînd săriți. e bine că suntem penibili în scopul educării maselor.
In Romania s-au infectat medicii de la spitale întregi pentru ca nu s-au putut face teste la pacienții suspecți de infectare cu coronavirus, pacienți care ulterior s-au dovedit bolnavi, în timp ce parlamentarilor PNL li s-au făcut câte 2-3 teste pentru ca au intrat în contact cu un inconștient, de asemenea parlamentar PNL. Ma mir ca te poți uita in oglinda cucoana și mai dai și interviuri sa vedem cât de curajoasa ești. Tupeu și nesimțire.
Farmaciştii institutului Dr.Cantacuzino, sã mai cercetãm în puterea Domnului Isus cum cu o sută de ani în urmă, a fost cultivată în Rusia în mod specific pentru a combate o boală periculoasă – febra malariei?
Informaţia şi link-ul sunt la dispoziţie şi scris / scrisã aici cu menţionarea link-ului agronomu.com
Vreau sã încerc, citez 1:5 inflorescenţe şi frunze în ulei de mãsline cu muştar, dupã testare de alergie la ambrozie.
Floricuto, fata, am fost patru ani colege de clasa, patru ani ai fost in autoizolare, nici cum te cheama nu stiai din prima, trebuiau sa te strige profii a doua oara ca sa realizeti ca despre tine e vorba… Totusi, o prefer pe muta de atunci in locul j*****i de acum