Conducerea Ara România și-a motivat plecarea prin reorganizarea companiei, amplificată de efectele pandemiei.
[eadvert]
“Grupul Paris Green Sofa (PGS) va închiria de la firma noastră o suprafață de 3.400 mp spații de producție, o hală în întregime și 600 mp din a doua hală.Firma franceză este un mare producător pe piața europeană de mobilă (canapele, sofale) și intenționează să angajeze la Șimleu, în prima etapă, 200 de persoane, urmând ca, dacă totul decurge normal, să ajungă la 400.
Pentru că ei doresc ca în maximum două săptămâni de la semnarea contractului să înceapă angajările, i-am asigurat că o să facem toate diligențele pentru a contacta un număr cât mai mare dintre foștii noștri angajați. Sunt sigur că dvs și cei de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă o să îi sprijiniți pentru a rezolva această problemă importantă a comunității”, a transmis primăriei Valerian Ioan Pavel, administrator al ARA România.
În 30 septembrie, la Casa de Cultură Șimleu Silvaniei urmează să fie organizat un târg al locurilor de muncă în vederea angajării a 200 de persoane pentru viitorul punct de lucru al PGS Sofa, companie care a promis “un pachet salarial motivant”.
„Posturile sunt adresate atât persoanelor calificate (croitori, tâmplari, tapițeri, stivuitoriști), cât și celor necalificate (manipulanți de mărfuri, operatori de producție)”, au transmis reprezentanții PGS Sofa Oradea.
Afacerile producătorului de canapele şi mobilier tapiţat PGS Sofa Oradea au fost anul trecut de 344 de milioane de lei, iar profitul net s-a diminuat la 3,8 milioane. Compania este controlată de familia Parisot (Franţa), ce deține mai multe fabrici în România, cu peste 1.000 de angajați.
Producătorul de încălțăminte Ara a informat la început de an că oprește din aprilie producția la fabrica sa de încălțăminte din Șimleu Silvaniei și că reduce jumătate din personalul de la unitatea din Valea lui Mihai (Bihor). Compania germană se număra printre cei mai mari angajatori din Șimleu și localitățile din jur. Prima etapă a constat în închiderea fabricii din Sălaj, iar a doua, reducerea cu 50% a personalului celei din Bihor, de la 900 la 450, cu încercări de redistribuiri ale angajaților către firmele din grup Lloyd și Legero România.
Trimite articolul
XNu recomand nimanui a se angaja in aceasta firma de doi bani salarile sunt minime,doar cainilor care pazesc pe cei care produc li se dau salarii tipic frantuzesc,,cine a lucrat la francez stie despre ce e vorba umilinta cat cuprinde si condititi minime apropo mastile care le poarta muncitorii sunt facute din stofa de canapele cu elastic acum sunt in Biharia in fosta fabrica Hanil unde nu au investit nici un ban doar distrug pot confirma cei de la SHC care iau avut in chirie anu trecut pt o scurta perioada probabil in Simleu spera sa gaseasca angajati ca aici in zona tot mai greu si mai slabi pregatiti sai vedeti la 14,30 cum se bulucesc ca oile intrun fel de tarc in care un paznic se face ca le controleaza sacosele unde ar putea ascunde cate o canapea…
Și fabrica Ara shoes din Valea lui Mihai se închide,deși era vorba în martie doar de restructurare.Și celelalte firme din portofoliul Ara shoes (Lloyd și Legero) făceau disponibilizări.Sute de oameni au rămas fără un loc de muncă,având și rate bancare de plătit,mulți dintre ei au și familie.Asta este când nu există firme concurente pe plan local.