Tematica evenimentului a abordat aspecte fundamentale ale educației părinților și copiilor, cu o viziune orientată spre viitor, acoperind cele șapte domenii esențiale ale vieții: mental, familial, social, profesional, financiar, fizic și spiritual. Subiectele discutate au variat de la relația profundă dintre părinte și copil, iubirea de sine, autenticitate și recunoștință, până la descoperirea potențialului interior al copiilor și strategii pentru pregătirea acestora pentru un viitor impredictibil, dominat de tehnologie.
Banii proveniți din vânzarea biletelor vor fi folosiți pentru oferirea de burse de studiu de șase luni pentru 18 copii cu performanțe deosebite și copii cu potențial ridicat, care se confruntă cu riscul de abandon școlar sau provin din familii defavorizate. Au obținut burse elevi de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Colegiul Național „Onisifor Ghibu”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, International School of Oradea și Școala Americano Română Oradea.
Publicul a avut parte de o atmosferă degajată, unde formalitățile au fost lăsate deoparte, în favoarea unei energii relaxate, prietenoase, de o serie de sfaturi și experiențe împărtășite de speakerii: Răzvan Vasile (Personalitatea Anului în Educație 2023, Vizionarul Anului în Educație în Europa 2024, creatorul primului software de management din România, fondator ParentX și MBAKids Academy), Teodora Mețiu (expert în comunicare), Dr. Cristian Andrei (doctor, psihoterapeut, autor și trainer), Daniela Gavakar (psiholog și profesor universitar), Radu Bălănescu (psiholog și psihoterapeut integrativ), Lavinia Cherecheș (artist internațional), Oksana Ionașcu (trainer și mentor în educația familiei), Dr. Elena Popa (medic specialist dermatolog) și Dr. Marian Crăciun (doctor în științele educației, expert în carieră și vocație).
„Care este cel mai bun cadou pe care îl poate face mama copilului său? Cel mai bun cadou pe care îl propun eu și consider că este chiar mai valoros decât al doilea pe care Răzvan vrea să îl împărtășesc cu voi, este o mamă odihnită, relaxată, împăcată, îngrijită, iubită. Pentru că o astfel de mamă va fi, negreșit, cea mai bună mamă pentru copilul său. Fiți de acord că atunci când mama nu doarme și știți foarte bine cei dintre voi și cele dintre voi care aveți bebeluși, dar chiar și atunci când cresc mai mari, cumva în momentul în care se naște bebelușul, copilul, ne spunem adio somn. (…) O mamă obosită nu poate fi o mamă blândă, conținătoare, iubitoare cu copilul său și foarte repede poate să își iasă din fire, să strige la copil, să îl neglijeze, să fie indiferentă și absentă. Vine Crăciunul, îngrijiți-vă în așa fel încât să dăruiți copiilor voștri, indiferent de vârsta lor, o mamă odihnită, sănătoasă, fericită, iubită, relaxată, îmbrăcată și aranjată, parfumată, pentru că în această stare de resursă, femeia respectivă poate fi o mamă bună copilului ei”, le-a sfătuit pe participante Oksana Ionașcu, trainer și mentor în educația familiei.
„Corpul ia forma minții noastre”
Răzvan Vasile, moderatorul conferinței a întrebat-o pe Dr. Elena Popa, medic specialist dermatolog, dacă „este adevărat că al nostru corp ia forma minții noastre”. „Da, este adevărat. Eu sunt medic dermatolog și încă din rezidențiat ne învață că pielea și mintea sunt strâns legate. Pentru că în viața intrauterină atât țesutul epitelial, cât și cel nervos, se dezvoltă din același țesut comun, din țesutul ectoderm. Trebuie să înveți ca medic dermatolog în momentul în care diagnostichezi, evaluezi sau dai un tratament, să evaluezi din mai multe puncte de vedere pacientul din fața ta, pentru că de multe ori ceea ce se vede la piele nu este strict o problemă legată de piele, este de fapt și o problemă internă, iar când vine vorba de copii, poate nu este strict o problemă internă a copilului, cât el reflectă o problemă din casă”, a explicat medicul.
Povestea ParentX
ParentX a fost fondat de Răzvan Vasile și Marius Moga, iar audiența națională a evenimentelor organizate a atins, conform datelor furnizate de MediaTrust (lider mondial în măsurarea audienței), 11,4 milioane de români atât din țară, cât și din străinătate.
„În spatele denumirii «ParentX» stă o poveste despre pasiunea pentru educația copiilor și dorința de a aduce schimbarea în viețile lor, pornind de la rădăcinile fundamentale: părinții. «ParentX» înseamnă «părinte», iar adăugarea lui «X» vine din semnificația numerică a acestui simbol, numărul 10. «ParentX» oferă o perspectivă către un viitor în care părinții devin «de nota 10». X-ul este și necunoscuta din ecuațiile matematice, o variabilă de descoperit, de eXplorat, mai exact misiunea «ParentX»: eliminarea oricărei necunoscute din ecuația educației și a succesului copiilor în viitor. «ParentX» nu este un simplu nume, ci o manifestare a unei viziuni puternice și a unei pasiuni de a face o diferență în viețile părinților și copiilor”, au transmis fondatorii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!