Parcul va fi dotat cu toate facilitățile unei zone de recreere moderne precum: terenuri de sport multifuncționale, nocturnă, loc de joacă, alei asfaltate, zone verzi, mobilier urban și iluminat cu LED. Acesta urmează să deservească cele aproximativ 300 de locuințe individuale din zonă.
[eadvert]
Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Oradea, fost realizată reţeaua de alei asfaltate în suprafață de 1365 mp; s-a amenajat și dotat locul de joacă în suprafață de 603 mp cu leagăne, căsuțe cu turnuri, echipamente multifuncționale; s-au amenajat 2 terenuri de sport multifuncționale în suprafață totală de 614 mp, prevăzute cu nocturnă, urmând să fie turnat stratul de tartan și montate echipamentele.
S-au plantat 132 arbori din speciile: stejar, arțar, pruni ornamentali, catalpa. Pasul următor este ca zonele cu pământ să fie însămânțate cu semințe de gazon.
În același timp s-au montat cele 37 bănci în zona locurilor de joacă, a terenurilor multifuncționale și perimetral aleilor propuse și 11 coşuri de gunoi.
În acest moment se lucrează la finalizarea rețelei de iluminat public, cuprinzând 37 de stâlpi și corpuri de iluminat LED pentru iluminarea aleilor și a locului de joacă.
Parcul Tineretului se întinde pe o suprafață totală de 15.703 mp, în zona de pădurice situată pe strada George Bacalogl. Proiectul a fost votat în cadrul programului de bugetare participativă de anul trecut, fiind finanțat în cadrul acestuia.
Parcul se arată a fi o investiție binevenită pentru locuitorii din Cartierul Tineretului.
Lucrările de amenajare a parcului au fost realizate de constructorului S.C Construcții Bihor SA, la valoarea de 1.635.824,11 lei fără TVA.
Trimite articolul
XDaca nu vor fi udati pomi se vor usca ! Nivelul calitati de iluminat deja lasa de dorit , sa nu va spun ca stalpi de iluminat nici predati nu sunt, si deja sunt extrem de drepti ca …..
Sa speram ca PMO nu va prelua ca primarul ……
Vai ce minune. Vad niste copaci maturi care nu au fost tăiați și “înlocuiți” cu bețe care în 6 luni se usca.
-
se vede ca nu mai e primar Bolo 🙂
Al treilea proiect finalizat pe Bugetare Participativă.
Este un lucru foarte bun, chiar dacă modul de realizare a acestor proiecte lasă de dorit la capitolul calitatea lucrărilor.
De la demararea proiectului s-au avizat zeci de proiecte pe Bugetare Participativă. La celelalte de ce nu de lucrează?
Se așteaptă anii următori, în care sunt alegeri, pentru a sifona niște bani?