Este vorba despre nume cunoscute: Ovidiu Naghi, delegat anul trecut ca procuror general al acestei unități de Parchet, Gheorghe Leuca, fost polițist și procuror DIICOT, și Monica Loredana Pop, care a activat la un moment dat ca șef de serviciu în Parchetul General.
[eadvert]
După ce vor fi discutate de Secția pentru procurori a CSM, cele trei cereri vor fi trimise Președintelui României, pentru emiterea decretelor de eliberare din funcție a magistraților, prin pensionare.
Cine sunt procurorii care au ieșit la pensie
Ovidiu Tudor Naghi a fost numit, în 1998, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, de unde a avansat la Parchetul județean Bihor. În 2008, a fost delegat ca prim-procuror al acestei unități de Parchet, după ce fostul deținător al funcției, procurorul Gheorghe Toda, a decedat.
Ulterior, procurorul Naghi a trecut la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, unde a condus Secția urmărire penală, fiind mai întâi delegat și apoi, din noiembrie 2020, cu numire pentru un mandat de trei ani. În 2023, după ce fostul procurorul general Sebastian Vălean a fost numit prim-adjunct al procurorului general al României, Naghi a condus cu delegare Parchetul Curții de Apel Oradea, dar s-a clasat al doilea la concursul pentru numirea în această funcție.
Gheorghe Leuca a fost polițist, iar în 1998 a fost numit la Parchetul Oradea. Ajuns la Parchetul Bihor, a fost numit şeful Secţiei Urmărire Penală din Parchetul Bihor. A activat și în cadrul DIICOT Oradea, după care, în 2016, a devenit procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea. În 2022, Leuca s-a aflat pe lista celor 56 de procurori care s-au înscris în procedura pentru desemnarea în noua structură ce urma să se ocupe de investigarea dosarelor cu magistrați, după desființarea Secției Speciale.
Monica Loredana Pop a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, iar în 2021 a fost delegată și ulterior transferată la Parchetul Curții de Apel Oradea. Magistratul a condus, în trecut, Serviciul pentru coordonarea activităţii Ministerului Public în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.
Ianuarie, cu șefi noi
Din această lună, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea are șefi noi. De la 1 ianuarie, șefia unității a fost preluată de procurorul Monica Matei, care a câștigat concursul de numire în această funcție.
Din 17 ianuarie, funcția de procuror general adjunct este ocupată, cu delegare, de Delia Claudia Sabău, iar noul șef al Secției urmărire penală este, din 19 ianuarie, procurorul Ioan Adrian Popovici.
Trimite articolul
Xasa da privilegii sa te pensionezi la 45-50 de ani si cu o pensie uriasa de peste 20 000 lei, dar nu ei sunt de vina ci aceia care au dat asemenea legi.
-
…;i să nu uităm nici de votanții acestor legiuitori…cineva i-a votat să ajungă în aceste funcții și să dea astfel de legi !!! Sănătate tuturor și spor la votat anul acesta !
-
Nu mai bine plecati cu toții acasa ?
Ca daca nu vă oensionati la 46 – 48 de ani, atunci fac grefierii grevă !
Daca nu fac grefierii, sar aia de la probatiune pe scari ca sa manifeste cu pancarde.
De ce dracu mai veniti la muncă si mai solicitati sa fiti platiti de Ministerul Justitiei ?
Sau de cine sunteti plătiți de munciti cu asa mare drag si spor ??
-