„După demolările ce s-au impus în zonă și organizarea de șantier, au fost trasate săpături pentru realizarea fundațiilor. În prezent, a fost turnată integral fundația pentru corpul de birouri, iar cea aferentă parcării a fost turnată în proporție de 60%. Tot în această perioadă, au fost deviate rețelele de termoficare din zonă”, se arată în comunicatul de presă.
Suprafața terenului aferent parcării este de 4387 mp, iar suprafața desfășurată (corpurile A și B) ajunge la 8355 mp.
Construcția va adăposti 336 de locuri de parcare, dintre care 6 locuri pentru persoanele cu dizabilități și alte 6 pentru motociclete.
„Construcția va fi structurată astfel: un demisol, parter, două etaje și terasă. Parcarea va avea dublu acces, de pe str. George Barițiu și prin intermediul unui drum de legătură din str. Academiei. Odată cu realizarea acestei investiții ne dorim să îmbunătățim problema locurilor de parcare din zona centrală a Oradiei”, mai zice comunicatul, citându-l pe directorul Liviu Andrica.
Valoarea investiției este de 15,3 milioane lei, fără TVA, finanțarea lucrărilor fiind asigurată de către Administrația Domeniului Public SA Oradea. Lucrările sunt realizate de Construcții Bihor, termenul de execuție fiind de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, și anume 21 iulie 2021.
Terenul alocat parcării este situat lângă Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Palatul Poștelor și Biserica Romano-Catolică „Maica Îndurerată”, într-un perimetru delimitat de arterele majore de circulație de pe străzile Roman Ciorogariu, George Barițiu, Moscovei și Academiei, cu acces dinspre str. George Barițiu.
Trimite articolul
XMarea firma de constructii care nu are in dotare o macara turn,plimba doua macarale mobile si mai inchid str. G. Baritiu fara sa asigure circulatia pietonilor.
Ce e cu graba asta de a construi parcari supra etajate in centru sunt aproape gata 4 pe un perimetru de 2 ,3 km patrati nu mai stie Bolojanul ce sa faca cu banii in Iosia nu este una macar si mai sunt cartiere care nu au asemenea paracari si ar fi utile dara se pareca ilustru primar le comaseaza pe toate in centru urmand inca doua minim sa se construiasca pe langa cele incepute deja