Investiția este de 6.191.104 lei, adică 1.252.309,68 euro, din care contribuția Primăriei Salonta ar urma să fie de 928.665 lei.
Reducerea emisiilor de carbon
Proiectul tehnic pentru viitorul parc fotovoltaic din Salonta care se va întinde pe 12.000 mp a fost depus la mijlocul acestei săptămâni pentru a accesa granturi norvegiene. Prin proiect se vor monta 1580 panouri în parcul energetic, care ar produce 553 kW. Ceea ce ar urma să producă viitorul parc fotovoltaic, pentru comparație, e similar cu consumului de energie electrică a comunei Tulca. Prin acest proiect s-ar reduce emisiile de dioxid de carbon, lunar, cu 166 de tone.
Cofinanțat din fonduri norvegiene
La apelurile din fondurile norvegiene se poate înscrie orice entitate, fie publică sau privată, comercială sau nonprofit. Solicitantul trebuia să aibă o vechime de minim 3 ani de la înființare la data termenului limită de 8 septembrie 2021.
[eadvert]
Valoarea grantului poate fi de minimum 200.000 de euro și de maximum 2 milioane de euro. Grantul variază între 10 și maximum 90% în funcție de tipul ajutorului de stat, dimensiunea solicitantului și alte elemente. Schema de finanțare nerambursabilă sprijină proiecte care dezvoltă și implementează activități provind producția de energie sau electricitate din alte surse de energie regenerabilă.
Trimite articolul
XDa dar reducerea spatiilor agricole nu-i problema???
Pãmântul nu are nevoie de grindinã.
Dacă ar demola CETul vechi din Oradea și ar folosi intregul spațiu din curte s-ar putea face și la Oradea un astfel de parc și separat pentru Business Park pe Borșului altul în zona fostelor sere unde cresc doar buruieni de mulți ani. Dar este mai important pasajul de la Gară, evident pentru că vin mai mulți bani în buzunar și se pot deconta cheltuieli fictive care nu se pot verifica în viitor.