„La scurt timp, anunțul meu a ajuns în localitatea unde am fost găsit, Tinca, Județul Bihor. După multe distribuiri, povestea mea a fost preluată și de câteva ziare. Cu ajutorul unor oameni minunați, s-a identificat o familie, care în aceeași perioadă, a pierdut un copil de aproximativ aceeasi vârstă cu mine, în aceeasi regiune. Acum sunt la un pas de a afla dacă această familie este familia mea biologică!”, spunea Dacian în urmă cu câteva zile pe pagina specială de Facebook „The never forgotten Romanian children / Copiii niciodată uitaţi ai României“.
Tânărul nu știe dacă numele Dacian i-a fost dat de orfelinat sau de mama biologică. Știe doar că la șase ani și jumătate a fost adoptat în Finlanda. De către Eva şi Jim Sölgén, care au ajuns în România prin fundaţia Interpedia, care facilita adopţii internaţionale.
„Conform actelor mele de adopție, am fost găsit în gara TINCA când aveam doi ani și jumătate și am fost dus la casa de copii de pe strada Traian Lălescu, Oradea, județul Bihor. Nu am nicio amintire bună legată de locul acela… nici măcar una! Îmi amintesc că mâncam foarte mult pepene, ne jucam cu alți copii și cu membrii personalului care lucrau acolo. Pe 27 noiembrie 1998 am fost adoptat de către minunații mei părinți în Åland, Finlanda. Îmi amintesc atât de bine ziua aceea când am fost adus într-o cameră din orfelinat pe care nu o mai văzusem niciodată, minunat aranjată și plină de jucării frumoase! Cred c-am petrecut ore întregi așteptând acolo, apoi am plecat în sfârșit cu mașina de la orfelinat. Mi-am petrecut ultimele săptămâni în România în Cehul Silvaniei cu noua mea familie! Am ajuns acasă pe 6 decembrie, dată la care Finlanda își sărbătorește Ziua Independenței.
În prezent am 25 de ani și mă descurc foarte bine. Am terminat studii de comunicare și informatică și lucrez pentru Google din februarie 2017”, spunea Dacian. Tânărul are titulatura de fotograf de încredere.Fotografiază restaurante sau locuri turistice şi alte lucruri care se folosesc pentru Google Maps.
„De ceva timp îmi caut originile românești. Sper că într-o bună zi voi ști de unde provin cu adevărat, cine mi-a dat viață, cine m-a pierdut sau cine m-a abandonat. Este un vis enorm, mă întreb zi de zi… Am șanse foarte mici de a afla ceva. Dar voi continua să încerc!”, spunea Dacian în 2018. Doi ani și jumătate mai târziu , tânărul se află în fața verdictului: și-a descoperit sau nu familia biologică?
„Două teste ADN au fost recent cumpărate, iar în următoarele zile se vor lua probe de la mine și de la familia identificată. Cu greu îmi vine să cred că am ajuns în această fază!! Sper din tot sufletul că acest test va pune sfârșit, odată pentru totdeauna, căutării familiei mele. Am nevoie așa de mult să știu cine sunt, de unde vin și, mai ales, cine m-a pierdut la vârsta de doi anișori. Aștept cu sufletul la gură rezultatul. Mulțumesc tuturor care au fost și continuă să fie alături de mine! ”, e povestea tânărului care a reușit să-și înfrângă destinul ce părea sumbru, dar care continuă să-și caute originile.
Trimite articolul
XCat de frumos si de emotionant in acleasi timp … Sper sa fie totul un happy end insa pentru familia din Romania sa iti pierzi copilul si sa aflii ca el traieste acum, cred ca e ceva cutremurator ca si parinte… Doamne ajuta sa fie totul bine
In mod sigur familia ta este una de tigani care te-au abandonat, ii vei gasi in coloniile de tigani din zona nu te-a pierdut nimeni ca erai gasit de 10 ori in cazul asta, asa ca parinti tai biologici nu merita mai mult de un scuipat pt cea ce au facut sper sa citesti acest comentariu
-
Câtă ură și venin să ai în tine?!
Trist ești omule!-
Greșești nu am nici un venin si nici nu urăsc, venin au avut părinți biologică care au părăsit copilul asa ca doar ce aș face eu in locul lui am zis si altii is săraci și le e greu dar nu isi aruncă copii pe strada
-
E cam mult si un scuipat sa le dea,cand au sa-l vada au sa intinda mana,sa ceara,nu este parinte cel ce te procreaza ci cel ce te creste !
-
Un alt exemplu ca modul in care este crescut un copil determina ce fel de om va deveni la maturitate…
-
absolut de acord !!! De ce doar rromii crescuti si “educati” in Romania nu muncesc si ajung hoti ?!
-
Odata ce te nasti in saracie e foarte greu sa te ridici. E un cerc vicios… Daca societatea si scoala (din ignoranta) nu poate sa-i ajute o solutie ar fi ca ce-i care au reusit sa se realizeze, sa-si ajute si sa-si motiveze semenii inca din copilarie…
-
o cioara ca multe altele.ii doresc cautare placuta ciori.poate ar trebui sa isi caute parinti in Finlanda ca sigur sunt acolo la furat si cersit.
-
Felicitari, aceasta fraza spune multe despre nivelul tau de educatie. Sigur vei avea un viitor luminos, la nivel de conducere avem multi ca tine.
-
stimate seth,esti cumva cioara ca ai sarit sarit in apararea acelei ciori.mie nu imi plac ciorile indiferent din ce mediu provine
-
-
Sau poate ar trebui sa ti-i trimita acasa pe toti de prin toata Europa , sa ne mandrim din nou ca suntem 22 de milioane .
stimate seth,esti cumva cioara ca ai sarit sarit in apararea acelei ciori.mie nu imi plac ciorile indiferent din ce mediu provine
-
Uitandu-ma la comentariul tau si la cum scrii mi-as dori sa pot spune ca nu provenim din aceeasi tara. Ai nenumarate greseli gramaticale dar te crezi superior “ciorilor”. Imi e mila de tine, traieste in continuare in prostia ta si sper sincer sa nu te inmultesti.
E greu sa fi părăsit la 2 ani si jumatate! Copilul nu e vinovat ci părinții….!
Daca era un copil pierdut parintii nu aveau cum sa nu l gaseasca , se duceau la politie si l declarau pierdut . Este un copil abandonat , si mai rau intr o gara . Eu nu i inteleg pe copiii astea de ce mai caut o o familie care nu i a dorit , cred ca isi fac mai mult rau asa .