„Între orele 10.40-15.00 pompierii militari bihoreni au desfășurat 11 misiuni de degajare a 3 copaci căzuți pe autoturisme, carosabil și pe o trecere de pietoni, respectiv de înlăturare a a unor elemente constructive din structura acoperișurilor (tablă, țigle etc) sau părți din acoperișuri care au căzut peste autovehicule și pe carosabil ori care prezentau pericol pentru trecători”, transmite maior ISU Crișana, Camelia Roșca.
Imaginile au fost transmise pe adresa redacției de către un cititor Bihon.ro. În imagini se observă cum, cu ajutorul unei macarale se încearcă diminuarea pagubei și repunerea panoului. Momentan nu se cunoaște dacă au existat victime în incidentul respectiv.
Acoperiș căzut pe carosabil
Mai multe elemente din structura unui acoperiș au blocat circulația pe strada Cicero din Oradea. Potrivit unor surse este vorba de acoperișul blocului Cicero din Oradea. Se recomandă ca șoferii să circule cu atenție și să-și parcheze mașinile la loc ferit.
FOTO: Infotrafic Jud. BihorUn autoturism a fost avariat, după ce un acoperiș a căzut pe acesta, provocând șoferului daune semnificative.
Atenționare cod galben de vânt și ninsori în vigoare
Reamintim că ANM a emis miercuri, 5 februarie, o atenționare meteorologică de cod galben de viscol și ninsori valabilă și pentru județul Bihor.
Atenționarea este valabilă până joi, 6 februarie, ora 10:00. Potrivit meteorologilor se vor semnala intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zonele montane. În a doua parte a zilei de miercuri și în prima parte a nopții de miercuri spre joi, vântul va fi intens în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.
11 misiuni în 4 ore
Pompierii bihoreni au desfășurat miercuri, 11 misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice negative. Pompierii au intervenit pentru înlăturarea a 3 copaci căzuți peste autoturisme, carosabil și o trecere de pietoni, respectiv părți din acoperișuri care au căzut peste autovehicule și pe carosabil.
Trimite articolul
XAlea nu sunt acoperisuri : sunt carpeli. Nu ar trebui lasat sa se faca acoperisuri de tabla pe blocuri…..Le ia vantul usor…..Doar cu tigla…..
-
Ia sa vedem, cine oare sta in blocul ala… Si cine nu bate cu bota…
-
Acoperisul de tabla DACA ETSE CORECT MONTAT rezista mai bine la vant decat cel de tigla plus nu pune presiune pe structura care a fost proiectat fara acoperis. Problema este ca nimeni dar nimeni nu poriecteaza si executa structura si montajul tiglei de tabla asa cum scrie la carte ( ar fi mai scump dar bun)
-
Avand in vedere ce structura au majoritatea blocurilor comuniste greutatea acoperirului este practic irelevanta.
Eu am stat intr-un PB si era ca un buncar, facut din placi de beton vibrat, iti rupeai sculele in pereti, erau ca otelul de tari.In cazul de fata clar modalitatea in care a fost facut acoperisul este principala vina. Este important sa vedem cum a fost construit si de cine acel acopris. Caz in care nu se poate ajunge la un vinovat toti locatarii blocului ar trebui sa puna mana cu mana si sa-i despagubeasca pe proprietarii masinilor. Acoperisul lor, responsabilitatea lor.
Majoritatea acoperisurilor care am vazut sa fie luate de vant sunt din tabla. Coincidenta? Nu cred.
-
Da majoritatea sunt din tabla deoarece MAREA majoritate a acoperisurilor adaugate ulterior sunt din tabla deci statistic e …. (ciobanescul german musca cei mai multi oameni din lume dar este si cea mai raspandita rasa de paza deci …) Diferenta intre tigla de tabla si cea standard este ca in momentul in care vantul reuseste sa desprinda materialul la tigla de tabla se duc 2 mp la tigla standard cateva bucati dar eu sustin in continuare ca proiectarea si executia este de vina
-
-
Ce nu este vital şi cade o datã, nu mai trebuie pus.
Asta e daca distrugi, nu respecti pe nimeni, sunteti rai va bateti joc de altii, taieti copacii, natura va plateste pentru tot !