„Anul acesta am trimis doar monstre de pălincă. Nu am mai mers cu stand proproiu deoarece costurile de deplasare sunt prea mari”, ne-a spus Florian Chişe, bihoreanul care produce pălinca Trămuţa, singurul produs tradiţional cu acte în regulă din Bihor.
Pălincarul bihorean a fost de trei ori la Berlin la renumita expoziţie.
Produse tradiţionale
Membrii asociaţiilor din judeţele care fac parte din filialele locale ale Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale oferă vizitatorilor, spre degustare, preparate din diferite regiuni ale României, cum ar fi produse din lapte: brânză, caşcaval afumat și neafumat, telemea, brânză de burduf în coajă de brad şi în membrană naturală, caş afumat/neafumat.
Pot fi degustate atât produse din carne -cârnaţi de porc sau oaie, slănină afumată, costiță afumată, muşchi afumat, ghiudem, babic, cârnați picanți, cârnați de casă, pecie afumată, peștișor afumat, clisă afumată, costiță afumată, jumări de porc, cârnați de porc, carne afumată la garniță, mușchi perpelit cât și produse de panificaţie şi patiserie. Nu lipsesc nici produsele din pește și nici băuturile spirtoase.
Delicatese precum dulceață de cireșe amare, căpșuni, vișine, zmeură, gem de prune, zacuscă și tocană de legum se regăsesc pe standul României.
Motivele tradiționale din ii românești, cu elemente de etnografie și folclor din Oltenia și Crișana se află în decorul standului MADR introducândui pe vizitatori într-o atmosferă care inspiră tradiție tipic românească.
Citiți principiile noastre de moderare aici!