Evenimentul e unul cu valoare de simbol, având în vedere că aproape 50 de ani Palatul Baroc a adăpostit unele dintre cele mai frumoase colecții și piese de patrimoniu din țară, cele aflate în custodia Muzeului Țării Crișurilor.
„Prin gândirea Preasfințului Bőcskei László, acest Palat va rămâne un spațiu destinat și publicului”, a asigurat Aurel Chiriac.
Președintele CJ Bihor i-a predat episcopului Bocskei László o cheie veche a Palatului Baroc. În mod simbolic, această cheia ar urma să deschidă perspectiva unor noi colaborări culturale. „Această mutare nu este o despărțire. Eu cred că cele două entități – Muzeul și Episcopia- au nevoie una de alta și se preconizează o colaborare”, consideră șeful Județului Pásztor Sándor.
Bocskei László, episcopul romano-catolic de Oradea a pledat pentru respect reciproc și normalitate : „Bunicul meu spunea că dacă mă respecți pe mine, respecți rădăcinile mele, tradiția mea. Nu este ușor astăzi să ai o astfel de abordare. Istoria nu începe și nu se termină cu noi. Suntem o parte a ei și avem misiunea de a o îmbogăți. Normalitatea înseamnă să rămânem deschiși și să acceptăm acele colaborări pe care vremurile de astăzi ni le oferă pentru a rămâne prezenți în viața urbei”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!