Potrivit comisarului șef de poliție, Bondar Laura Beatrice, în jurul orei 09:00, cetățeanul pakistanez M.D., în vârstă de 22 de ani, s-a prezentat la frontieră pentru a efectua formalităţile de frontieră ca și pasager într-un taximetru, marca Renault, înmatriculat în România.
„La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un pașaport eliberat de autoritățile pakistaneze și un permis de rezidență german. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din paşaport există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări”, a explicat Bondar Laura Beatrice.
Față de cele constatate, acesta a declarat că a procurat documentul de călătorie de la un conațional din România, care la rândul lui a recurs la aceeași faptă deoarece nu deţinea viză valabilă pentru spaţiul Schengen, el intenționând să ajungă în Franța.
Totodată, în urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a constatat că șoferul de taxi, un cetăţean român, în vârstă de 35 de ani, știa că pasagerul se va legitima cu documentul altei persoane.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză efectuând totodată cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranți pentru șofer și fals privind identitatea, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul străin, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
„Menţionăm faptul că, «fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (art. 263 Cod penal)»”, a mai adăugat Bondar Laura Beatrice.
Cetățeni din India și Maroc, depistați în timp ce încercau să treacă vama Borș pe câmp
Citiți principiile noastre de moderare aici!