În circa cinci ore, pompierii au desfășurat 18 misiuni de înlăturare a efectelor vijeliei manifestate în cursul zilei de duminică.
14 copaci căzuți pe carosabil, fire de electricitate, trotuare, autoturisme și pe un acoperiș
Echipajele Detașamentelor de Pompieri 1 și 2 Oradea, Secției de Pompieri Beiuș, Gărzii de Pompieri Tinca, Stației de Pompieri Aleșd, Detașamentului de Pompieri Marghita și Gărzii 1 Mai au intervenit pe străzile Transilvaniei, Fabricilor și Clujului din municipiul Oradea și în localitățile Damiș (comuna Bratca), Belfir (comuna Tinca), Peștiș, Săldăbagiu de Barcău (comuna Balc), Nojorid și Băile Felix unde au acționat pentru degajarea a zece arbori căzuți pe carosabil, trotuare, respectiv într-un parc de joacă pentru copii (în Băile Felix).
[eadvert]
În seara aceleiași zile, pompierii Stației Săcueni au înlăturat un copac prăbușit peste acoperișul unei case din localitatea Mihai Bravu, comuna Roșiori, iar echipajele Detașamentului 1 Oradea și Gărzii 1 Mai au mai intervenit în zona Parcului 1 Decembrie din Oradea și în Băile Felix, unde au acționat pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe două autoturisme.
Pompierii Stației Valea lui Mihai au îndepărtat un copac căzut pe cablurile electrice, în localitatea Galoșpetreu (comuna Tarcea), iar echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au acționat cu scara culisabilă și accesoriile din dotare pentru ancorarea ramei unui panou publicitar de pe strada Sovata din municipiu, care periclita siguranța trecătorilor.
Acoperișuri desprinse în urma vântului puternic
Echipajele de Pompieri ale Detașamentului 1 Oradea au mai acționat pe strada Republicii din municipiu și în localitatea Sântandrei, unde au fixat acoperișurile de tablă desprinse parțial de pe două clădiri, în urma vijeliei, care puneau în pericol siguranța persoanelor care treceau prin zonă.
Incendiu provocat de trăsnet
Pompierii Detașamentului 2 Oradea au localizat și lichidat un incendiu produs, cel mai probabil de trăsnet, la tabloul electric situat în holul unei case de pe strada Vântului din Oradea. Incendiul a fost stins în mai puțin de cinci minute, astfel că flăcările nu s-au propagat la încăperi. A ars circa 50% din tabloul electric.
Incendii de vegetație uscată
Tot în cursul serii de duminică, echipajele de pompieri militari ale Detașamentului 1 Oradea au stins două incendii de vegetație uscată izbucnite la terenuri situate în Rontău și Alparea.
Trimite articolul
XAcoperisurile pe blocuri sunt un pericol real. Majoritatea sunt facute fara autorizatie, de ce de pe cladirile vechi nu pica acoperisul la un vant, iar dupa blocuri le ia vantul pe toate?
-
Pompierii trebuie sã verifice fiecare acoperiş?
Pompierii trebuie sã verifice dacã nu se pot asigura structurile şi cu lanţuri pe dupã grinzi?