A fost un simpozion studenţesc organizat de către studenţii împreună cu cadrele didactice de la Facultatea de Protecţia Mediului, secţia Silvicultură şi Inginerie Forestieră, simpozion prin intermediul căruia, au fost expuse multe lucrări extrem de interesante.
Participanţii au putut descoperi moduri inedite în care se pot utiliza deşeurile. Au putut fi văzute lucrări care ne arată că se pot păstra tradiţiile româneşti, atât în arhitectură, fiind expuse machetele unor posibile pensiuni agroturistice, cât şi printr-o multitudine de produse alimentare tradiţionale de casă, realizate de către studenţi: de la zacuscă, siropuri din diferite fructe de pădure, dulceţuri ambalate în borcănaşe colorate, până la plăcinte cu leurdă şi spanac. În zeci de eprubete a fost expusă miere din diferite tipuri de flori, sau produse cosmetice naturale din fel de fel de plante.
„Foarte ingenioase mi s-au părut nişte fuste dintr-un material tricotat care imita foarte bine modelele de pe costumele populare. A fost un simpozion dinamic şi creativ, la care se vede că studenţii şi cadrele didactice au muncit şi au pus mult suflet”, spune Brânduşa Doca.
Citiți principiile noastre de moderare aici!