[eadvert]
Pădurarul Fabian Creț, angajat al Ocolului Silvic Sudrigiu, unul dintre protagoniștii scandalului de la Vașcău, a primit calificativul „Foarte bine” la toate evaluările făcute de Direcția Silvică.
Potrivit informațiilor furnizate de directorul Direcției Silvice Bihor, ing. Teodor Suciu, la solicitarea Jurnal bihorean, pădurarul Fabian Creț a fost angajat în martie 2018, iar la examenul de angajare, constând în probă scrisă și interviu, acesta a obținut nota 9.
Totodată, potrivit fișelor de evaluare individuală a performanțelor profesionale pentru anii 2018-2021, acesta a obținut la toate calificativul „Foarte bine”. Directorul DS Bihor ne-a transmis că evaluarea a fost făcută de șeful de district, conform procedurilor RNP Romsilva. „Fiecare pădurar, conform regulamentului de pază, trebuie să fie verificat cu inspecții de fond de minimum două ori pe an, pentru a fi prevenite eventualele derapaje ale unor pădurari”, ne-a explicat Suciu.
Criteriile de evaluare pentru pădurari sunt: modul de îndeplinire a sarcinilor, îndatoririlor și responsabilităților înscrise în fișa postului; nivelul cunoștințelor și deprinderilor specifice raportat la cerințele postului; aptitudinile personale și respectarea normelor de etică și deontologie profesională.
Furt de lemne
Pădurea orașului Vașcău este exploatată ilegal, iar protagoniștii scandalului sunt pădurarul care ar trebui să o păzească, Fabian Creț, respectiv primarul Florin Porge, care ar fi încercat să acopere furtul cu o hotărâre de consiliu local. Poliția a deschis deja o anchetă pentru furt de arbori.
„În urma controlului efectuat de polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier, pe un fond forestier de pe raza orașului Vașcău, în cauză a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia se fac cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuș, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și furt de arbori”, ne-a transmis comisar-șef Alina Fărcuța, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor.
Pentru că e o anchetă în desfășurare, autoritățile refuză să ofere mai multe informații.
Atât primarul Porge, cât și pădurarul Creț își susțin nevinovăția.
Trimite articolul
XDaca i-ar face o evaluare la Clij sau in alt judet unde nu cunoaste pe nimeni sa ii dea subiectele ar lua maxim nota 4 .
-
Nu ar lua nici macar nota doi!…
Un individ ca asta produc pilele si cunostiintele.
Cum poate un analfabet ca fabian sa obtina FB? Acest rebut nu stie scrie, citeste rar si a obtinut permisul de conducere dupa 20 de incercari. Aceasta este Romania, unde un specimen ca Fabian ajunge unde sigur ar fi trebuit un om competent, integru si responsabil.
Rusine!!!!
In Bihor doar Bolojan e vedeta. Restul sunt pielea p….
Doar Bolojan e vedeta in Bihor
OCOALELE SILVICI,sunt o infecție de corupție institutionalizata! Nici de politie și garda forestiera nu mi-e rușine!!! Nu mai poți avea încredere absolut deloc în nici o instituție din aceasta tara!!! Zilnic sunt arătate fenomene de tăieri ilegale din toate ocoalele silvice din tara și, asta de muuuuuult timp….prea mult…
Toți pădurarii și șefi lor ar trebui urmăriți de DNA.
“Surpriza” ar fi undeva spre sută la sută reușită de DNA.
-
Seful lui e P0r63. Nu are alt sef. E prea p…t sa primeasca din doua parti. L-ar deruta.
Același aspect se găsește și în județul Constanța, pădurea de pe DN 39 Lazu -Mangalia, administrată de către pădurarul Florea Vasile din Costinești,str Tineretului,Nr 114 .Singura diferență dintre cele două aspecte sunt că în cazul de la Constanța, furtul masei lemnoase se face cu știrea șefului ocolului silvic.Masa lemnoasă este furată și vândută la negru ,diferitelor persoane fizice din comuna Costinești, comuna Tuzla și 23 August pe raza comunelor unde are protectia asigurată de către șefii de poliție.In urma lemnului furat și vândut și-a ridicat o vilă cu 17 camere pe care o închiriază vara tot la negru, fiind obișnuit cu evaziunea fiscală.DNA-ul ar avea de lucru serios daca l-ar lua la verificat pe pădurar, chiar și pe complicii săi.Dar cum la noi in țară nu se vrea legalitate,cine să ia măsurile necesare pentru destructurarea mafiei și a corupției.