Organizaţia Științifică „Michiel de Ruyter din Partium” Oradea are deja în portofoliu proiecte cu finanţare europeană, fie transfrontaliere sau educaţionale gen Leonardo da Vinci.
Ultimul proiect lansat de această asociaţie a fost intitulată sugestiv „Training Vocațional Turistic în Debrecen”. Obiectivul declarat este de a oferi la zece tineri orădeni oportunitatea de a se pregăti în perioada 30 ianuarie – 29 iulie 2012, în complexul de 3 stele Spa and Wellness Hotel Barátság. Cazarea, masa și transportul sunt asigurate din bugetul proiectului, iar în plus, participanţii vor primi lunar 150 de euro bani de buzunar.
„Grupul-țintă al proiectului sunt tinerii care au terminat recent studii în domeniul turistic sau economic. În cele șase luni de training vocaţional, participanţii vor putea acumula noi experienţe, prin intermediul unei game variate de activităţi din domeniul turistic. Candidații vor alege din 5 module de formare: wellness, recepție, organizare de evenimente-ospătar, asistent manager (back office) și agent turism”, a informat preşedintele Organizaţiei Științifice „Michiel de Ruyter din Partium” Oradea, Attila Szabo.
După selecţie, participanţii selectaţi vor urma un curs de pregătire lingvistică şi vor participa la activităţi de pregătire culturală, iar în urma pregătirilor vor începe trainingul. Iar la finalul stagiului, vor primi diplome Europass Mobility, recunoscute oficial în Uniunea Europeană.
Cerințele de bază sunt stăpânirea limbilor engleză și maghiară la nivel conversaţional, şi studii liceale sau universitare cu specializare economică sau turistică. CV-urile şi formularele de candidatură se trimit la adresa office@deruyter.ro .până pe 9 decembrie. Formularele de înscriere şi alte detalii sunt postate pe site-ul www.deruyter.ro. După analizarea candidaturilor va urma etapa interviurilor.
Încă un proiect
Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP). Iar partenerul din Ungaria este Észak-alföld Fejlődéséért Egyesület.
„Partenerul din Ungaria ne-a propus aceste module de profesii şi noi le-am acceptat fiindcă domeniul turistic este atractiv. Pregătim încă un proiect asemănător cu acelaşi partener. Vom putea spune mai multe despre el după faza de evaluare”, ne-a mai declarat Attila Szabo.
Cât priveşte eventuale proiecte ştiinţifice, preşedintele Attila Szabo ne-a mărturisit că acestea rămân deocamdată în planurile de viitor.
C.H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!