Prima organizaţie patronală înregistrată după Revoluţie, Federaţia Patronilor a premiat excelenţa în afaceri, dar şi reprezentanţii societăţii civile.
Actriţa Maia Morgenstern, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatelor din România, Marian Petru Miluţ, ambasadorul Republicii Populare Chineze, Huo Yezhen, consilierul comercial al ambasadei Canadei, Neil Swain,Robert Schormans – Vicepreşedinte Operations Excellence la nivel Global și Vicepreşedinte Operaţiuni Europa al Celestica Inc, Thomas Dubruel- director general Renault, Didier Goyens, director reţea Renault Dacia, Daniel Filip, manager reţea Dacia România VN&APV, oamenii de afaceri: Ioan Mintaş, primvicepreşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Viorel Micula, Preşedintele director-general al TGIE, preşedintele CJ Cornel Popa, vicepreşedintele Ioan Mang împreună cu soţia, viceprimarii Oradiei Mircea Mălan şi Ovidiu Mureşan, fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila au întregit galeria personalităţilor prezente la cea de-a III-a ediţie a Galei Top Branduri Bihorene. Evenimentul derulat sub înaltul patronaj al UNPR i-a avut ca organizatori pe: Federaţia Patronilor Bihor în parteneriat cu Facultatea de Ştiinţe-Socio Umane şi Point Event. Cel mai important premiu „Ordinul Vulturul Negru al Cetăţii Oradea” a încununat peste patru decenii de activitate managerială şi 100 de ani de existenţă a societăţii Plastor şi acesta i-a revenit domnului Ioan Sereş, manager al societăţii. Cel de-al doilea Ordin a mers la preşedintele UNPR, Marian Petre Miluţ, de mai multe ori oaspete al oamenilor de afaceri bihoreni şi omul care a susţinut inclusiv financiar bunul mers al Federaţiei. Evenimentul a fost prezentat de îndrăgita realizatoare de televiziune Mihaela Tatu, considerată de preşedintele FPB Ioan Lucian, „o femei cât zece bărbaţi”, analogie făcând la emisiunea Mihaelei „de trei ori femeie”. Cu acest prilej, omul de televiziune a făcut o demonstraţie a ce înseamnă live-ul, ce înseamnă să ai verbul şi prezenţa de spirit pentru a fi o gazdă extrem de agreabilă. Seria premiilor a fost deschisă cu prezenţa pe scenă a celor care sunt viitorul în afaceri: elevii bihoreni care s-au remarcat în cadrul Proiectului Antreprenoriat creativ.
Angajatori de top
Au urmat apoi premiile care au răsplătit încrederea bihorenilor în angajatori, încrederea fiind şi tema evenimentului din acest an. 50 de studenţi ai facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane au chestionat 830 de subiecţi din 30 de localităţi bihorene. Aceştia ua răspuns la întrebarea: „Dacă mâine ar fi să vă angajaţi, la care din companiile bihorene aţi dori să faceţi acest lucru?”. La fiecare categorie au existat mai multe nominalizări şi au fost premiate primele trei poziţii. Câştigătorii sunt: Gavella (construcţii), Agroind Cauaceu (agricultură), Plastor (industrie), Tiger Amira (comerţ), Pelican (sănătate), Auto Bara (auto), RDS & RCS (servicii) şi President (turism), Teatrul Regina Maria ( cultură, educaţie şi sport).
Excelenţă
Dacă premiile angajatorilor de top au fost stabilite ştiinţific, în urma unui sondaj sociologic, organizatorii au dat şi premii de excelenţă pentru întreaga activitate unor oameni care, în opinia lor, s-au remarcat de-a lungul timpului.
Directorul Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu, a fost premiat pentru întreaga activitate. Actorul a destins atmosfera chiar dacă a pornit discursul cu o poveste dureroasă. „Luni, la repetiţii, am căzut şi mi-am fisurat coastele. Probabil unii credeau că e ultimul spectacol şi trebuie să primesc premiu pentru întreaga activitate. Vreau să primesc acest premiu în fiecare an, în următorii douăzeci de ani”, a spus managerul Teatrului. Primarul Salontei, Torok Laszlo a fost premiat pentru cele mai eficiente investiţii atrase. managerul Auto Bara, Octavian Bara, este omul de afaceri al anului, iar şefa Novatex, Angela Tebieş a fost considerată managerul anului. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, a fost declarat cel mai deschis politician în raport cu mediul de afaceri. Coordonatoarea programului de transplant în Bihor, doctorul Carmen Pantiş, a fost premiată pentru profesionalism în sănătate. Omul care transformă durerea în viaţă a ridicat sala în picioare în semn de respect pentru activitatea depusă în slujba vieţii. La implicare socială Clestica nu a avut rival, iar compania PGS Sofa & Co a fost declarat cel mai mare angajator. Pentru amprenta pe care şi-a pus-o decisiv asupra relaţiilor româno-slovace, consulul onorific al Slovaciei la Salonta, Miroslav Iabloncsik a primit premiul de excelenţă. Viorel Micula a fost răsplătit cu un premiu identic fiind declarat cel mai mare investitor din regiunea de Nord-Vest.
Redactorului Jurnal bihorean Veronica Bursaşiu i-a revenit titlul de jurnalist al anului. Ansamblul de dansatori Crişul-care a avut o prestaţie neaşteptată şi extrem de aplaudată, o formaţie de clarinetişti şi campionul en-titre al Austriei la mentalism, finalist al Campionatului Mondial care va avea loc în 2015, Lucca Lucian au fost artiştii care au întreţinut atmosfera celui mai important eveniment de business organizat în Bihor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!