“Cred că Dumnezeu mi-a sacrificat trupul ca să-mi salveze sufletul…Viaţa mea înainte de accident a fost ca viaţa majorităţii tinerilor. Aveam multe vise, îmi doream să câştig mulţi bani şi să îmi cumpăr tot ce vreau. Cu Dumnezeu nu aveam nicio relaţie. Ştiam că există Dumnezeu, îmi mai aduceam aminte din când în când de el. Dumnezeu m-a binecuvântat cu acest accident. Dumnezeu mă iubește și are grijă de mine și trebuie să fiu și eu așa cum mă vrea el”, a spus Mihai Neșu pentru revista Familia Ortodoxă. Această declarație e doar o mostră despre cum i-a schimbat viața accidentul lui Mihai Neșu și cum acest eveniment nefericit l-a ajutat în a deveni un om de mare spiritualitate.
[eadvert]
Modul cum se raportează la Dumnezeu, la credință, modul în care luptă pentru copiii greu încercați nu a rămas fără ecou. .Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț a considerat că Mihai Neșu e cel mai nimerit să le vorbească tinerilor la această ediție a întâlnirii tinerilor ortodocși din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Evenimentul a avut loc sub genericul Rugăciunea ține lumea. Timp de două zile, tinerii au luat parte la un program complex, cu manifestări duhovnicești, culturale, artistice, educative și recreative. Deschiderea evenimentului a avut loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și a celorlalți arhierei din Mitropolia Clujului.
Sâmbătă, Mihai Neșu a fost invitatul Înaltpreasfințitului Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului, Maramureșului si Sălajului la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, care a avut loc la Cluj Napoca la Sala Sporturilor “Horia Demian”.
Tema prezentată de Mihai Neșu a fost “Hristos , cel mai bun prieten”, iar moderatorul conferinței a fost arhimandritul si decanul Teofil Tia.
În finalul întâlnirii Mihai Nesu a primit Ordinul “Mihai Vodă” și 5000 euro au fost oferiți Fundației Mihai Neșu de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului pentru a contribui la construcția Complexului de recuperare Sfântul Nectarie. Prima clădire construită în cadrul centrului de recuperare a fost biserica, “deoarece nu există recuperare fizică fără recuperare spiritual”.
IPS Andrei Andreicuț i-a acordat în trecut Ordinul “Mihai Vodă” sportivului paralimpic clujean Alexandru Bologa, dublu campion european și dublu medaliat la Jocurile Paralimpice, nelipsit de la slube, dar și medicului care în perioada stării de urgență a condus Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, locotenent-colonel Dinu Ștefan Chioralia.
Trimite articolul
XAsta e,construim biserici,desii avem atatea in tara ca ar ajunge intregului mapamond,da o cladire,institutie sa ajutam pe cei nevoiasi,bolnavi,iok,biserici ne trebuie,da !
5000 de euro?? nu va e rusine hotilor ? furati anual milioane de euro de la oameni si voi oferiti 5000 ??!