Prezența online la cursuri a elevilor și a cadrelor didactice va fi monitorizată de unitățile de învățământ, iar toate informațiile relevante pentru susținerea și îmbunătățirea accesului la învățare vor fi completate în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) – este stipulat într-un ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, publicat în Monitorul Oficial. Totodată, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) va elabora analize semestriale privind accesul elevilor, cadrelor didactice și al unităților de învățământ la resurse pentru învățarea on-line.
Ministerul Educației și Cercetării a pus la dispoziția cadrelor didactice, elevilor și părinților o colecție de resurse necesare continuării învățării în mediul on-line. Portalul Digital existent pe educred.ro centralizează platforme de învățare și resurse educaționale deschise, inclusiv tutoriale și alte materiale de învățare destinate formării și susținerii cadrelor didactice.
Ministerul Educației și Cercetării poate decide, în cazuri justificate, și pe baza unor instrucțiuni emise în prealabil, ca evaluarea la anumite discipline/module să fie realizată on-line. Tot în cadrul acestei instrucțiuni se specifică și responsabilitățile inspectoratelor școlare, ale unităților de învățământ preuniversitar, ale profesorilor, elevilor și părinților.
Inspectoratele școlare în colaborare cu unitățile de învățământ și cu autoritățile locale vor identifica soluții pentru asigurarea echipamentelor informatice și a conectării la internet a unităților de învățământ. Toate datele privind desfășurarea procesului de predare-învățare-evaluare online vor fi raportate, periodic, Ministerului Educației și Cercetării.
,,Unitățile de învățământ vor verifica și monitoriza modul în care sunt transpuse în practică activitățile suport pentru învățarea on-line. Conducerea fiecărei unități de învățământ va sprijini accesul cadrelor didactice la platforme educaționale, iar împreună cu învățătorii, profesorii diriginți și cadrele didactice se va organiza un program săptămânal care include activități de învățare on-line pentru fiecare disciplină de studio”, mai scrie în ordinul de ministru.
Activităţi didactice
Documentul elaborat de Ministerul Educației și Cercetării prevede și o serie de activități pe care cadrele didactice trebuie să le desfășoare în cazul suspendării cursurilor în unitățile de învățământ.
În instrucțiunea pentru crearea şi întărirea capacității sistemului de învățământ preuniversitar prin învățare on-line, lansată de Ministerul Educaţiei, este prevăzut şi faptul că la reluarea activității de predare-învățare-evaluare în unitățile de învățământ, activitatea suport pentru învățarea on-line poate fi valorificată de cadrul didactic prin calificativ sau notă cu acordul elevului sau al părintelui/tutorelui legal.
Totodată, documentul mai prevede că unitățile de învățământ vor realiza planuri de recuperare și planuri remediale pentru elevii care în perioada suspendării cursurilor nu au putut participa, din motive obiective, la activitățile de învățare on-line. Acestea vor fi aplicate imediat după reluarea cursurilor.
Trimite articolul
Xserios si cine monitorizeaza online toti cretini din parlament, prosti din ministere, cei numiti politic si care merg la pescuit (cretinul udmr din bihor, cretinul flutur din suceava – judetul mortaciune din tara, mai nou aliat cu cretinul ortodocs de 90 de ani scuipator la securitate, etc), doamna cu onor faci parte, votant, contribuabil, traiesti pe bani mei, vreau sa vad dovada ca muncesti
hai cu dovada, toti cretini ce va credeti politicieni, indiferent de coloare, ma rog specie de pasari
de ce trebuie sa aiba un profesor calculator, smartphone etc??? si internet?si facturile profesorilor cine le plateste???? si daca profesorul are mai multi copii-apropos cum are un minor smartphone, legal, sa aiba cel putin 2 sau 3 calculatoare ptr a lucra simultan??? si apoi vine parintele atotstiutor si nu e acord cu nota??? suntem la piata???? nu imi convine pretul si incersc sa targuiesc?
dragi copii,
cînd vă faceți mari iar noi, adulții de azi, o să ne plîngem că trageți vopsele pe nas, ascultați muzică dubioasă și protestați, să ne amintiți că noi v-am f*tut creierul, cu elan și încăpățînare, prin prostia asta. și apoi dați-ne și o palmă.
să creșteți mari!
cu drag,
daacumtrolez
disciplină de studio”, mai scrie în ordinul de ministru.
nici n-ati gresit voi, ci ministrul, ca e citat…
oare despre ce studio o fi vorba?
Nu inteleg! Sunt mama unui copil de 7 ani si jumatate. Copilul nu are telefon personal si nu-i permit accesul la internet decât în prezența mea. Eu muncesc in fiecare zi de dimineata. Cum sa fac? Să las copilul nesupravegheat pe internet? Să mă aștepta să intre si sa se blocheze la nu stiu ce platforma de unul singur? Sau sa merg in concediu plătit 75% din salariu mediu si sa-mi asist copilul la scoala online? Sau demisia si sa ma fac învățătoare? Nu inteleg ce vor de la noi. Ei chiar cred ca nimeni numai merge la servici in tara asta? Sau își imaginează că niște copii de 7 ani se conectează singuri la mai stiu eu ce aplicații?